Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Január 07. 17:03, kedd | Belföld
Forrás: mti

Tagadta bűnösségét a VV. Fanni meggyilkolásával vádolt férfi

Tagadta bűnösségét a VV. Fanni meggyilkolásával vádolt férfi

Tagadta bűnösségét a VV. Fanniként ismertté vált Novozánszki Fanni meggyilkolásával vádolt B. László az ügy keddi, a Fővárosi Törvényszéken megtartott előkészítő ülésén.

A vádlott azt állította, ő csak segített a magatehetetlen állapotba került sértettnek, ezért láthatták a karjában és ezért került a kocsijába.

Hozzátette, a nő "bepezsgőzött és túlszívta magát", ezért egy közös ismerősük kérésére "problémamegoldó emberekhez" vitte.

B. László azt mondta, hogy Novozánszki Fannit a nő barátnőjének javaslatára azért kereste meg, hogy bevonja egy szörfdeszkák készítésével és forgalmazásával foglalkozó induló vállalkozás megalapításába. Úgy vélte, hogy a nő médiaszereplései és médiakapcsolatai okán alkalmas lenne a cég marketingfeladatainak ellátására.

Arra a kérdésre, hogy miként került vér az általa használt autóba, a férfi azt válaszolta, hogy néhány nappal korábban marhahúst vásárolt és annak nyomait találták meg a bérelt kocsiban.

Az előkészítő ülésen ismertetett vádirat szerint B. Lászlónak a bűntény idején nem volt állandó munkahelye, rendszeres jövedelme, viszont költekező életmódot folytatott, emiatt rendszeresen kért kölcsön barátaitól és ismerőseitől, így jelentős tartozásokat halmozott fel.

A vádlott egy ismerősén keresztül tudomást szerzett a prostituáltként dolgozó sértett jó anyagi helyzetéről, jelentős bevételeiről, illetve a budapesti lakásán felhalmozott nagyobb mennyiségű készpénzről. Elhatározta, hogy - akár erőszakos úton is - pénzt szerez a nőtől, aki azonban elzárkózott a személyes találkozótól.

A férfit 2017. november 20-án este a sértett végül beengedte a lakásába. A vádlott az értékek megszerzése érdekében ismeretlen módon bántalmazta a nőt, majd a talált értékeket és a magatehetetlen sértettet gépkocsijával elszállította a helyszínről. A holttestet összekötözte, nehezéket erősített rá és azzal együtt másnap Szalkszentmárton közelében a Dunába dobta.

Az ügyészség nyereségvágyból elkövetett emberöléssel vádolja B. Lászlót.

Az előkészítő ülésen az ügyész felajánlotta a vádlottnak: ha lemond a tárgyalásról és részletes beismerő vallomás tesz, akkor életfogytig tartó fegyházbüntetésre tesz indítványt, azzal a kitétellel, hogy a férfi 30 év elteltével bocsátható feltételesen szabadlábra.

Mivel a vádlott tagadta bűnösségét, megkezdődött a rendes eljárás.

Ismertették a vádlott korábbi vallomásait, továbbá az ügyész és a vádlott ügyvédje is tanúk és szakértők meghallgatására tett indítványt.

Elhangzott az is, hogy a sértett holtteste a mai napig nem került elő, annak ellenére, hogy a hatóságok szonárral és tetemkereső kutyákkal is keresték az érintett Duna-szakaszon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.