Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2014. December 05. 15:50, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Táncházat avattak az íriszek

Táncházat avattak az íriszek

Tánccal avatták fel vadonatúj próbatermüket és táncházukat az Írisz Táncklub tanítványai - ma délután kerül átadásra a gyönyörűen felújított épület, amelyet 48 millió forintnyi támogatásból valósítottak meg.

Látványos táncbemutatóval kezdődött az avatás, majd az egyesület oktatójának, Sütő Eleonórának a gondolatait hallgathattuk meg. Ezután az egyesület elnöke, Gera Zoltán megkapta a létesítmény kulcsát Nagy Csongortól, a kivitelező képviselőjétől.

Gera Zoltán elmondta, nagy munka volt a pályázatot tető alá hozni, kivitelezőt találni, volt hogy úgy tűnt nem tudják megvalósítani a projektet, végül minden összeállt. Májusban kezdődtek meg a munkálatok, mostanra el is készül a táncház.

Az Erdei Ferencnél térnél lévő épület valamivel több mint 48 millió forintból került felújításra, kivitelezője az Első Fűtés Kft.. volt.

Makó város alpolgármestere, Czirbus Gábor kiemelte: az egyesület tagjai mertek nagyot álmodni, ez az álom megvalósult, erre hitre és elhatározásra volt szükség.

- Szeretném ezt a példát minden civil szervezet számára ajánlani a városban, hogy igenis összefogással mire lehetünk képesek. Az új városvezetés nagyon fontosnak tartja a civil szervezetekkel való kapcsolattartást, amennyiben az önkormányzat egy jó kezdeményezéssel találkozik, mellé fog állni és támogatni fogja.

Az épületet Kondrát Zoltán, a Makó-Belvárosi Református Egyházközség elnöklelkésze felszentelte, majd a szülők nevében Bartáné Szabó Anikó mondott beszédet és adott át egy jelképes ajándékot az Írisz Táncsoport vezetőjének.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 18:03, szerda | Belföld

Idén 4 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság

A magyar gazdaság 4 százalékkal bővülhet az idén a tavalyi, várhatóan 6 százalékos csökkenés után, de sok a bizonytalanság az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzése szerint.

2021. Január 20. 17:06, szerda | Külföld

Nyárig a szlovén lakosság 70 százalékát beoltanák

A kedvező járványügyi helyzet miatt enyhíthetnek a korlátozásokon Szlovéniában, például újraindulna a tanítás, Janez Jansa miniszterelnök bejelentése szerint pedig a nyár elejéig a lakosság 70 százalékát is beoltanák.

2021. Január 20. 16:01, szerda | Belföld

Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét

Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

2021. Január 20. 15:01, szerda | Külföld

Hamarosan négyfajta oltás közül választhatnak a szerbiai állampolgárok

Néhány héten belül várhatóan az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca vakcináját is bejegyzik Szerbiában, így már négyfajta oltóanyag közül választhatnak azok, akik önként beoltatnák magukat