Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. December 05. 15:50, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Táncházat avattak az íriszek

Táncházat avattak az íriszek

Tánccal avatták fel vadonatúj próbatermüket és táncházukat az Írisz Táncklub tanítványai - ma délután kerül átadásra a gyönyörűen felújított épület, amelyet 48 millió forintnyi támogatásból valósítottak meg.

Látványos táncbemutatóval kezdődött az avatás, majd az egyesület oktatójának, Sütő Eleonórának a gondolatait hallgathattuk meg. Ezután az egyesület elnöke, Gera Zoltán megkapta a létesítmény kulcsát Nagy Csongortól, a kivitelező képviselőjétől.

Gera Zoltán elmondta, nagy munka volt a pályázatot tető alá hozni, kivitelezőt találni, volt hogy úgy tűnt nem tudják megvalósítani a projektet, végül minden összeállt. Májusban kezdődtek meg a munkálatok, mostanra el is készül a táncház.

Az Erdei Ferencnél térnél lévő épület valamivel több mint 48 millió forintból került felújításra, kivitelezője az Első Fűtés Kft.. volt.

Makó város alpolgármestere, Czirbus Gábor kiemelte: az egyesület tagjai mertek nagyot álmodni, ez az álom megvalósult, erre hitre és elhatározásra volt szükség.

- Szeretném ezt a példát minden civil szervezet számára ajánlani a városban, hogy igenis összefogással mire lehetünk képesek. Az új városvezetés nagyon fontosnak tartja a civil szervezetekkel való kapcsolattartást, amennyiben az önkormányzat egy jó kezdeményezéssel találkozik, mellé fog állni és támogatni fogja.

Az épületet Kondrát Zoltán, a Makó-Belvárosi Református Egyházközség elnöklelkésze felszentelte, majd a szülők nevében Bartáné Szabó Anikó mondott beszédet és adott át egy jelképes ajándékot az Írisz Táncsoport vezetőjének.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.