Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Szeptember 01. 11:28, hétfő | Helyi
Forrás: www.infomako.hu/ police.hu

Tanévkezdés: A gyermekek biztonságért

Tanévkezdés: A gyermekek biztonságért

Az iskolakezdés nemcsak a diákok és a szülők, de a rendőrök számára is kihívás.

A Csongrád megyei iskolákban elkezdődött az oktatás 2014. szeptember 1-én. A rendőrök a polgárőrökkel közösen jelen vannak az iskolák környékén, ahol elsősorban forgalomirányítással segítik a közlekedést és a gyerekek biztonságos eljutását a tanintézményekbe.
A Csongrád Megyei középiskolákban idén is folytatódik az Iskola Rendőre program, valamint a középiskolákban a „Sokkoló” elnevezésű projekt. A „diszkóbalesetek“ megelőzése érdekében előadássorozatot tartunk. Megtörtént, halálos balesetek helyszínén készített felvételek bemutatásával hívjuk fel a hallgatóság figyelmét a korosztályukra jellemző baleseti veszélyforrásokra.
A Sulimoped Programban megyénkben 30 nyolcadik osztályos gyermeknek nyílik lehetősége elektronikus oktatási módszerrel (e-learning), térítésmentesen, AM kategóriás képzésben és vizsgán részt venni. Ők a tanévzáró ünnepség keretében kaphatják életük első vezetői engedélyét moped kategóriában.
Ismét csatlakozunk az Európai Autómentes Naphoz 2014. szeptember 19-20. között. A tanévkezdéshez kapcsolódó baleset-megelőzési feladatokat előtérbe helyezve a Dugonics téren gyermekek részére kerékpáros, elsősegélynyújtási, ügyességi versenyeket szervezünk, így játékos formában ismerkedhetnek meg a biztonságos közlekedéssel.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság évek óta kiemelt figyelmet fordít a térségben élő fiatalok biztonságának megteremtésére.
Az óvodás korosztály számára folytatódik az országos Ovi-zsaru program, ami a nagycsoportosok biztonságra nevelő programja a két kézbáb, Rendőr Robi és Rosszcsont Ricsi aktív közreműködésével.
Az általános iskolások számára a megújult DADA program mellett folytatódik a TiniKék prevenciós előadássorozat, mely az intézmények által igényelt bűnmegelőzési témájú rendhagyó osztályfőnöki órák mellett, a szülőknek és a pedagógusoknak is szakmai segítséget nyújt.
A középiskolások biztonságát egyrészt az idén megújuló ELLEN-SZER program biztosítja, másrészt folytatódik a 2013-as tanévben elindult, az intézmények által igen kedvezően fogadott és támogatott "Iskolai bűnmegelőzési tanácsadói" hálózat tevékenysége, újabb kollégák kiképzésével. A "Lépésről-lépesre együtt a biztonságért" prevenciós kiállítással a fiatalok áldozattá válását igyekszik a rendőrség megelőzni, a legfontosabb bűnmegelőzési témaköröket a vizualitás, a humor eszközével feldolgozva. A bemutatót - a hozzá kapcsolódó komplex bűn- és baleset-megelőzési projektekkel együtt - eddig már több mint százezren látták.
A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a Szegedi Tudományegyetemmel együttműködve az első félévben két bűnmegelőzési témájú kurzust indít szeptemberben. Drogprevenció témában huszonnégy órában, tizenkét alkalommal vehetnek részt előadásokon a Juhász Gyula Pedagógusképző kar hallgatói. Az SZTE BTK hallgatói 20 órás, 10 alkalmas, „Fiatalok biztonsága - jövőnk záloga” bűnmegelőzési műhelymunkába kapcsolódhatnak be. A kurzusok már másfél évtizede indulnak az egyetemmel együttműködésben annak érdekében, hogy a fiatalokkal majdan foglakozó szakemberek kellő időben, célzottan kidolgozott tematika alapján megkaphassák a legfontosabb prevenciós ismereteket.
A hónap közepétől komplex prevenciós társasjáték - Lépésről lépésre a biztonságért címmel - segíti a diákok, családok bűn-, és balesetmegelőzési ismereteinek elmélyítését. A szórakoztató, foglalkoztató program játékos módon igyekszik a legalapvetőbb ismereteket, tudást rögzíteni, rendszerezni.

Címkék: iskolakezdés, police

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 19:25, péntek | Belföld

Gyorsabb mobilinternet öt nagyvárosban a Vodafone folyamatos hálózatfejlesztésének köszönhetően

A szolgáltató országos hálózatfejlesztési programja újabb mérföldkőhöz érkezett.

2024. Május 17. 18:41, péntek | Belföld

GVH: számos ponton módosít a Viber hatósági eljárás miatt

Számos ponton módosít a Viber internetalapú üzenetküldő szolgáltatás a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárásának köszönhetően - közölte a hatóság pénteken az MTI-vel

2024. Május 17. 14:40, péntek | Belföld

KSH: a benzin 12, a dízel 1 forinttal olcsóbb a szomszédos országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 609 forint volt, ami megegyezik a régiós átlagértékkel. A szomszédos országokban az átlagár 621 forint volt.

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.