Városlista
2023. szeptember 22, péntek - Móric

Hírek

2012. Július 10. 06:11, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tanítsunk életet menteni!

Tanítsunk életet menteni!

Társadalmunk érdeke a gyerekeket fiatalkorban elsősegély nyújtásra tanítani. Csak Magyarországon évente 16 ezer ember kap szívrohamot, de sajnálatos módon, kevesen tudják mit is kellene tenniük - írja a BBC.

Az általánosiskolás korú gyerekek 73 százaléka szívesen megtanulná, hogyan kell valakit újraéleszteni, továbbá a szülők és a tanárok döntő többsége is szívesen venné, ha utóda részesülne ilyen nemű oktatásban - derült ki egy nemzetközi felmérésből.

Az oktatásban nem csak az precíziós újraélesztést sajátítanák el, hanem azt is megtanulnák, mit kell tenni egy öntudatlan személlyel, fuldoklóval, vagy súlyosan vérző beteggel. Az elsősegély-oktatást kiegészítenék még egészség- és testneveléstudomány órákkal is. Olyan szituációkra készítenék fel a diákokat, amikkel lehet, hogy később életük során szembe kell nézniük. A kérdőív kitöltésében 2,000 szülő, 1,000 tanuló és 500 tanár vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 22. 11:00, péntek | Életmód

Oroszlánkölyköt találtak Szabadka közelében

Néhány hónapos oroszlánkölyköt találtak csütörtökön egy Szabadkához közeli autóúton - közölte a szabadkai Pannon RTV.

2023. Szeptember 21. 13:00, csütörtök | Életmód

Kutyakölyköt mentettek meg a pénzügyőrök

A biztos haláltól mentettek meg munkatársaink egy alig két hónapos kölyökkutyát Hajdú-Bihar Vármegyében. A lakott területtől több kilométerre hagyhatták sorsára egy út menti árokban, mielőtt megtalálták.

2023. Szeptember 20. 06:00, szerda | Életmód

Tarka lámacsikó született a debreceni állatkertben

Tarka lámacsikó született a debreceni állatkertben - közölte a park igazgatója az MTI-vel kedden.

2023. Szeptember 18. 14:00, hétfő | Életmód

Németh László: A Magyar Kézművesség Hagyományait és Értékeit Megerősítve

Az Ipartestületek Országos Szövetsége (IPOSZ) által életre hívott ünnepség alkalmából, a Magyar Kézművesség Napján, Németh László, az IPOSZ elnöke számos fontos témát érintett.