Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2012. Július 10. 06:11, kedd | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Tanítsunk életet menteni!

Tanítsunk életet menteni!

Társadalmunk érdeke a gyerekeket fiatalkorban elsősegély nyújtásra tanítani. Csak Magyarországon évente 16 ezer ember kap szívrohamot, de sajnálatos módon, kevesen tudják mit is kellene tenniük - írja a BBC.

Az általánosiskolás korú gyerekek 73 százaléka szívesen megtanulná, hogyan kell valakit újraéleszteni, továbbá a szülők és a tanárok döntő többsége is szívesen venné, ha utóda részesülne ilyen nemű oktatásban - derült ki egy nemzetközi felmérésből.

Az oktatásban nem csak az precíziós újraélesztést sajátítanák el, hanem azt is megtanulnák, mit kell tenni egy öntudatlan személlyel, fuldoklóval, vagy súlyosan vérző beteggel. Az elsősegély-oktatást kiegészítenék még egészség- és testneveléstudomány órákkal is. Olyan szituációkra készítenék fel a diákokat, amikkel lehet, hogy később életük során szembe kell nézniük. A kérdőív kitöltésében 2,000 szülő, 1,000 tanuló és 500 tanár vett részt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 07:49, péntek | Életmód

Elhunyt Donald Sutherland kanadai színész

Elhunyt csütörtökön 88 éves korában Donald Sutherland Oscar-, Golden Globe- és Emmy-díjas kanadai színész Miami városában.

2024. Június 20. 16:40, csütörtök | Életmód

A legjobbak közé jutott egy tokaji aszú a ecanter World Wine Awards-on

Bekerült a mindössze ötven Best in Show bor közé a Gizella Pince 6 puttonyos 2019-es tokaji aszúja a világ egyik legtekintélyesebb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awards (DWWA) idei kiadásán.

2024. Június 20. 08:01, csütörtök | Életmód

ESET: a nagy sportesemények idején az internetes csalók is aktívabbak

Nemcsak a szurkolók, a kiberbűnözők is várják a nagy sporteseményeket, hiszen a futball Eb és az olimpia újabb csalási lehetőségeket nyit meg előttük:

2024. Június 19. 13:12, szerda | Életmód

Csaknem kétezer gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség

Csaknem kétezer öt év alatti gyerek halálát okozza naponta világszerte a légszennyezettség, amely a kisgyerekekkori halálozás második legnagyobb egészségi kockázati tényezőjévé vált az alultápláltság után