Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Április 02. 10:30, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Terv szerint halad a csatornázás

Terv szerint halad a csatornázás

Ma délelőtt Dr. Buzás Péter polgármester és Dr. Ortutay Miklós projektmenedzser tájékoztatót tartott a térségi csatornaberuházás és az ahhoz kapcsolódó munkálatok állásáról.

A Víziközműnél tartott sajtótájékoztatón a polgármester elmondta: a csatornarendszer kiépítése befejeződött, már csak a próbaüzem és a helyreállítási munkálatok vannak hátra. Az utak kijavítása, újraaszfaltozása is folyamatban van, az illetékesek hetente többször járják a várost, a balesetveszélyes kátyúkat pedig a lehető leggyorsabban kijavítják.

Buzás Péter felszólította a makóiakat és a térségbelieket, amennyiben valamilyen problémát tapasztalnak, bátran forduljanak az önkormányzat dolgozóihoz vagy a helyi képviselőjükhöz.

A sajtótájékoztatón megszólalt Varga Péter polgármester is, aki kiemelte, már településén, Apátfalván is elkészült a csatornázás, hamarosan rá lehet majd kötni a rendszerre a házakat. Ezentúl a kistelepülés kilenc földes utcájából haton az utat betonzúzalékkal töltik fel, ezzel téve járhatóvá az eddig esős időben járhatatlan helyeket.

A csatornaberuházás projektmenedzsere, Dr. Ortutay Miklós a munkálatok állásáról tájékoztatta a sajtó képviselőit. Elmondása szerint csatornázás már befejeződött, jelenleg folyik a próbaüzem, Gerizdes kivételével már mindenhol megtörtént az átadás, jövő héten pedig a lakosok értesítést fognak kapni a bekötések menetéről.

Az utak helyreállítása egészen júliusig fog majd tartani, amivel még bőven határidőn belül lesznek, hiszen a próbaüzem kezdetétől hat hónapjuk van a munkálatok befejezésére.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.