Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2012. Április 27. 14:05, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress

Tizenegy hiba, amit diétázáskor elkövetünk

Tizenegy hiba, amit diétázáskor elkövetünk

Ön is próbál lefogyni, de sikertelen? Nincs egyedül! A szakértők most összegyűjtöttek összesen tizenegy tipikus hibát, ami miatt nem sikerülhet a diéta. Mindez kiderül cikkünkből.

Bár az előre csomagolt shake-ek vagy különböző súlycsökkentő diétás müzli szeletek kényelmesek, de hosszú távon nem érik el a várt sikert. Ráadásul nem is érzi magát az ember elégedettnek egy-egy ilyen termék elfogyasztása után. Jobb lehet egy joghurt vagy egy szelet zsírszegény sajt, amely alacsonyabb kalóriát is tartalmaz.

A minimum napi hat óra alvás is fontos, az ennél kevesebb pihenéssel töltött idő ugyanis csökkenti az anyagcserét. Ráadásul egy nemrég készült tanulmány kimutatta, hogy akik fáradtak, legalább napi 500 kalóriával többet esznek.

A túl sok mozgás is fordítva sülhet el, s a közhiedelemmel ellentétben a salátabár sem a legjobb választás. Ezzel ugyanis nem jut még a minimális szükségletű szénhidrát sem a szervezetbe, ami így éhezésre rendezkedik be, s könnyebben hízik.

Az egészséges, zsírszegény ételekből sem ajánlatos túl sokat megenni, mégiscsak kalória van bennük is, tehát ezt is csak mértékkel. Emellett fontos az is, hogy a barátok, családtagok támogassanak a fogyókúrában.

Napló, vagyis annak vezetése, hogy mit eszik az ember, szintén csökkentheti a kalória bevitelt. Emellett cukros italok helyett fogyasszon vizet! Ez is csökkenti az étvágyat, ráadásul nincs benne kalória. Végül utolsó hibaként a reggeli kihagyását említik a szakértők - számol be a Fox News.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Életmód

Mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezető mutatkozott be a Deltában - Videó

A mesterséges intelligencia (MI) segítségével megalkotott műsorvezető mutatkozott be a Duna tudományos-ismeretterjesztő műsorában, a Deltában - hangzott el az M1 hétfő esti Híradójában.

2024. Április 15. 14:10, hétfő | Életmód

Így csúsztak egymásnak az autók az M1-esen

Eseménydús videót közölt az autópályafenntrartó.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Életmód

MÁV: idén már tizenöt emberéletet követelt a figyelmetlenség és a szabályok megszegése

Tizenöt emberéletet követelt már idén a figyelmetlenség és a szabályok megszegése - közölte honlapján szombaton a MÁV, körültekintő közlekedésre kérve az utazókat.