Városlista
2024. május 14, kedd - Bonifác

Hírek

2014. Május 27. 11:00, kedd | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Több tucat határsértő és egy embercsempész rendőrkézen

Több tucat határsértő és egy embercsempész rendőrkézen

Polgárőrök, a lakosság és a stabil hőkamera is segítette a rendőrök munkáját Csongrád megye déli határszakaszán.

Az elmúlt 24 órában 7 esetben 31 illegális migránst fogtak el a Szegedi Határrendészeti Kirendeltség egyenruhásai Ásotthalom, Mórahalom és Röszke térségében. A határsértők kongói, kameluni, afgán, koszovói és szír állampolgárok voltak, akik nem tudták igazolni személyazonosságukat, sem az ország területén való jogszerű tartózkodásukat, ezért idegenrendészeti eljárás indult ellenük.

A stabil hőkamera kezelője jelezte az egyenruhásoknak 2014. május 26-án 21 óra körüli időben, hogy egy 4 fős csoport mozgását látja Röszke külterületén a Dugonyi út és a vasút kereszteződésében. A rendőrök a 4 férfi igazoltatás során megállapították, hogy közülük 3 fő koszovói állampolgár, akik illegálisan lépték át a határt, kísérőjük pedig egy szerbiai férfi, aki segítséget nyújtott a határsértőknek.

Az illegális migránsok ellen idegenrendészeti eljárás, míg a szerbiai férfi ellen embercsempészés bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Címkék: CSMRFK, embercsempész

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 15:11, kedd | Belföld

Orbán Viktor: háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz

Háború és béke kérdésében ez a választás sorsdöntő lesz - mondta a miniszterelnök kedden a Mol Poliol Komplexum tiszaújvárosi átadóján.

2024. Május 14. 15:09, kedd | Belföld

Rétvári Bence: Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja az OECD országok átlagát

Magyarországon a 10 ezer lakosra jutó orvosok száma meghaladja a legfejlettebb országok, az OECD-országok átlagát - mondta a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára kedden Érden.

2024. Május 14. 15:06, kedd | Belföld

Nagy István: közös érdek a magyar bor sikere

2024. Május 14. 15:05, kedd | Belföld

Nagy Márton: az elektromos autózás jelenti a jövőt