Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Július 01. 18:02, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Trafik - Ideiglenes árusítás lesz az eddig ellátatlan területen

Trafik - Ideiglenes árusítás lesz az eddig ellátatlan területen

Az első trafikpályázati szakaszban érvénytelennek minősített 1417 helyen nem mozgó árusítással, hanem - a vonatkozó törvénymódosítás által biztosított lehetőségnek megfelelően - ideiglenes kijelöléssel rendezhető a dohánykereskedelem - közölte Légrádi Petra, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetője hétfőn az MTI érdeklődésére.

Ennek az a módja, hogy a polgármesterek neveznek meg jelöltet az eddig működő árusítók közül, akiknek elfogadásáról a törvény értelmében a zrt. hozza meg a döntést - tette hozzá.
Légrádi Petra hangsúlyozta, hogy az ideiglenes kijelölés maximum egy évre szólhat, de legfeljebb addig, amíg a területre kiírt koncessziós pályázat eredményes nem lesz.
Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője vasárnap Pécsett vetette fel, hogy mozgóárusítással oldják meg az ellátást hétfőtől azokon a településeken, ahol még nincs eredménye a trafikpályázatnak. Úgy fogalmazott, hogy minden átálláskor előfordulhatnak időleges zavarok, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. azonban mindent megtesz az ellátás zavartalansága érdekében. "Reméljük, hogy a cég hamar megoldja a problémákat, mert a fogyasztók érdekeit szem előtt kell tartani, ki kell szolgálni azokat, akik hozzá akarnak jutni a dohánytermékekhez" - tette hozzá a kormánypárti politikus.
A Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. marketing és kommunikációs vezetője emlékeztetett arra, hogy a törvény értelmében az érvénytelennek minősített helyekre új pályázatot írtak ki, amelyre július 1-jéig, azaz hétfő éjfélig lehet jelentkezni. Az első pályázati szakaszhoz hasonlóan a feldolgozásra, elbírálásra 30 nap áll rendelkezésre, amelyet további 30 nappal meg lehet hosszabbítani, így 60 nap áll rendelkezésre.

Címkék: Gazdaság-trafik

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el