Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Július 09. 15:22, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Túl hangos lenne a mozi?

Túl hangos lenne a mozi?

Néhány környékbeli panaszkodik a mozi hangereje miatt, állítólag nem tudnak tőle aludni. Az igényeknek megfelelően megváltozott a program, így kevesebb késő esti vetítés lesz.

A mai, Hagymaházban tartott sajtótájékoztatón két környékbeli lakos is részt vett, akik elmondásuk szerint esténként nem tudnak aludni a Makói Moziból kiszűrődő zajok miatt.

A panaszok meghallgattattak, a júliusi program át lett rendezve, így korábban kezdődnek majd a filmvetítések, erről adott tájékoztatót Bálint Márta, a Hagymaház ügyvezető igazgatója.

A lakosok azt szerették volna elérni, hogy fél nyolc után már ne kezdődjenek 3D-s filmek, elmondásuk szerint ugyanis azok hangosabbak, mint a hagyományos filmek, ezáltal pedig zavarják a nyugalmukat. Bálint Márta elmondta, a térhatású filmek semmivel sem hangosabbak a 2D-s változatoknál, minden film ugyanazon a hangerőn megy, legyen az akciófilm, vagy művészfilm.

Ennek ellenére a mozi programját megváltoztatták: az akciófilmek korábbi időpontokra kerültek, de egyes kötelezettségek miatt továbbra is kénytelen lesz a mozi este is filmeket adni, ráadásul ekkor van a legtöbb néző - a fiatalok ilyenkor szeretnek leginkább szórakozni.

A mozi jól működik, az első hónapban több mint 4000 jegy kerül eladásra, nagyon pozitív a fogadtatása annak, hogy visszatért Makóra ez a szórakozási forma.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:30, csütörtök | Bulvár

Teniszpálya alatt találták meg a ferencesek 500 éve eltűnt templomát Visegrádon

A Zsigmond király idején épült Szűz Mária templom romjait találták meg egy teniszpálya alatt, a visegrádi műemlékegyüttes újjászületését megelőző régészeti feltárás során.

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Életmód

Művészetek Völgye - Csaknem háromezer program az idei fesztiválon

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe