Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Június 08. 16:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Új elemek a Kalandparton

Új elemek a Kalandparton

18 millió forintos beruházás keretében összesen hat új elemet kapott a Maros-parti kalandpark, a mászófalak, drótkötélpályák máris nagy népszerűségnek örvendenek.

A Makói Városi Televízió szervezésében ma késő délelőtt sajtótájékoztatót tartott a Marosparti Kalandparkban Rácz Csaba, a VTV ügyvezetője, Buzás Péter, Makó polgármestere és Mucsi Attila, a Makói Kommunális Nonprofit Kft. vezetője.

Buzás Péter polgármester kiemelte: a Maros-part folyamatos fejlesztése szükségszerű, a kalandpark fejlesztése pedig elsősorban nekünk, makóiaknak készül.

A város újításai elsősorban a fiatalokat célozzák meg, a rengeteg attrakció a családos fiataloknak szól.

Hat új elem került a Kalandpartra - tájékoztatta a sajtó képviselőit Mucsi Attila, a Makói Kommunális Nonprofit Kft. vezetője. A Maros-part ingyenes marad, de a drótkötélpályákért fizetni kell, az árak 1000 forintnál kezdődnek, de 3500 forintért minden kipróbálható.

Az új elemek között van egy alpesi csúszópálya, ami egy drótpálya 16 méter magasan, behálózza az egész Kalandpartot. Ezen felül épült egy 22 méter magas mászófal, egy magaslati fészekkel, kibővítették a gyerekpályát négy új pályával, valamint kiépítettek egy ún. Eurojumpot is, ami tulajdonképpen egy több trambulinból álló szerkezet.

A 17.999.418 forintos beruházást az Európai Unió és Magyarország Kormánya támogatta a Darányi Ignác terv keretében, ehhez Makó város hozzátett még két millió forintot, ebből Makói Kommunális Nonprofit Kft. két új kajakot és két új kenut vásárolt, valamint egy hamarosan elkészülő pontonhidat, aminek segítségével ki tudnak kötni az evezés szerelmesei.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.