Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2014. December 12. 16:20, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Új hangtechnikát és színpadot kaptak a vállalkozók

Új hangtechnikát és színpadot kaptak a vállalkozók

A Marosmenti Vállalkozók Szövetségének Leader-projektje ma délután ért véget, amikor átadták az új 48 és fél millió forint értékű színpadot, led-falat és hangtechnikát.

Az ünnepélyes avatást Tóth István, a Váll-Ker Kft. igazgatója nyitotta meg, aki egyben köszöntötte a pályázati partner, a romániai Pécska városának polgármesterét.

A pécskaiak mással is készültek: a helyi általános iskola tanulói színvonalas néptáncbemutatóval köszönötték a rendezvény résztvevőit a nagy hideg ellenére.

- Egyre több vállalkozás szeretett volna sportnapokat, családi napokat, különböző rendezvényeket tartani, a szövetségnek azonban nem volt színpada, egyéb technikája. - tudtuk meg Tóth Istvántól. - Adódott egy LEADER-pályázat, ami pontosan erről szólt, a hangtechnikáról, színpadról, fénytechnikáról és színpadról. Egy éve úgy gondoltuk, élünk a lehetőséggel, hiszen a Vállalkozók Szövetsége Nonprofit Szervezet, így száz százalékos támogatást élvez.

A Marosmenti Vállalkozók Szövetségének a pályázat keretében valamivel több mint 48 millió forintból kellett gazdálkodnia. A korszerű felszerelés elérhető lesz a vállalkozóknak, valamint Makó város lakosságának is, a színpad a karácsonyi ünnepségeken lesz felállítva a Főtéren, míg a Led-fal a Sportcsarnokban az szilveszteri rendezvényeken fog helyet kapni.

A LEADER-pályázat keretében egy határon átnyúló kapcsolatot kellett szervezni, Pécska közel van Magyarországhoz, a szövetség megkereste őket, így együttműködik a város és a szervezet.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 13:01, szerda | Belföld

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak az oltásra

Már 1 millió 755 ezren regisztráltak a koronavírus elleni oltásra interneten és postai úton - közölte Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdán.

2021. Január 20. 12:01, szerda | Külföld

Elnökségének vívmányait dicsérte búcsúbeszédében Donald Trump

Elnökségének vívmányait dicsérte az amerikai nemzethez intézett búcsúbeszédében Donald Trump távozó republikánus elnök, egyúttal arra kérte az amerikaiakat, hogy imádkozzanak a hivatalba lépő új kormányzat sikeréért.

2021. Január 20. 11:00, szerda | Belföld

Európai Bizottság: nyárig be kell oltani a felnőtt lakosság 70 százalékát

Az Európai Unió tagállamainak fel kell gyorsítaniuk a koronavírus elleni oltást, a járvány visszaszorítása érdekében márciusig a 80 év felettiek,

2021. Január 20. 09:57, szerda | Belföld

Óriási kannabiszültetvényt számoltak fel a rendőrök Remeteszőlősön

Csaknem ezer tőből álló kannabiszültetvényt számoltak fel hétfő kora reggel egy remeteszőlősi ház pincéjében - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.