Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2014. December 12. 16:20, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Új hangtechnikát és színpadot kaptak a vállalkozók

Új hangtechnikát és színpadot kaptak a vállalkozók

A Marosmenti Vállalkozók Szövetségének Leader-projektje ma délután ért véget, amikor átadták az új 48 és fél millió forint értékű színpadot, led-falat és hangtechnikát.

Az ünnepélyes avatást Tóth István, a Váll-Ker Kft. igazgatója nyitotta meg, aki egyben köszöntötte a pályázati partner, a romániai Pécska városának polgármesterét.

A pécskaiak mással is készültek: a helyi általános iskola tanulói színvonalas néptáncbemutatóval köszönötték a rendezvény résztvevőit a nagy hideg ellenére.

- Egyre több vállalkozás szeretett volna sportnapokat, családi napokat, különböző rendezvényeket tartani, a szövetségnek azonban nem volt színpada, egyéb technikája. - tudtuk meg Tóth Istvántól. - Adódott egy LEADER-pályázat, ami pontosan erről szólt, a hangtechnikáról, színpadról, fénytechnikáról és színpadról. Egy éve úgy gondoltuk, élünk a lehetőséggel, hiszen a Vállalkozók Szövetsége Nonprofit Szervezet, így száz százalékos támogatást élvez.

A Marosmenti Vállalkozók Szövetségének a pályázat keretében valamivel több mint 48 millió forintból kellett gazdálkodnia. A korszerű felszerelés elérhető lesz a vállalkozóknak, valamint Makó város lakosságának is, a színpad a karácsonyi ünnepségeken lesz felállítva a Főtéren, míg a Led-fal a Sportcsarnokban az szilveszteri rendezvényeken fog helyet kapni.

A LEADER-pályázat keretében egy határon átnyúló kapcsolatot kellett szervezni, Pécska közel van Magyarországhoz, a szövetség megkereste őket, így együttműködik a város és a szervezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.