Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. December 12. 16:20, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Új hangtechnikát és színpadot kaptak a vállalkozók

Új hangtechnikát és színpadot kaptak a vállalkozók

A Marosmenti Vállalkozók Szövetségének Leader-projektje ma délután ért véget, amikor átadták az új 48 és fél millió forint értékű színpadot, led-falat és hangtechnikát.

Az ünnepélyes avatást Tóth István, a Váll-Ker Kft. igazgatója nyitotta meg, aki egyben köszöntötte a pályázati partner, a romániai Pécska városának polgármesterét.

A pécskaiak mással is készültek: a helyi általános iskola tanulói színvonalas néptáncbemutatóval köszönötték a rendezvény résztvevőit a nagy hideg ellenére.

- Egyre több vállalkozás szeretett volna sportnapokat, családi napokat, különböző rendezvényeket tartani, a szövetségnek azonban nem volt színpada, egyéb technikája. - tudtuk meg Tóth Istvántól. - Adódott egy LEADER-pályázat, ami pontosan erről szólt, a hangtechnikáról, színpadról, fénytechnikáról és színpadról. Egy éve úgy gondoltuk, élünk a lehetőséggel, hiszen a Vállalkozók Szövetsége Nonprofit Szervezet, így száz százalékos támogatást élvez.

A Marosmenti Vállalkozók Szövetségének a pályázat keretében valamivel több mint 48 millió forintból kellett gazdálkodnia. A korszerű felszerelés elérhető lesz a vállalkozóknak, valamint Makó város lakosságának is, a színpad a karácsonyi ünnepségeken lesz felállítva a Főtéren, míg a Led-fal a Sportcsarnokban az szilveszteri rendezvényeken fog helyet kapni.

A LEADER-pályázat keretében egy határon átnyúló kapcsolatot kellett szervezni, Pécska közel van Magyarországhoz, a szövetség megkereste őket, így együttműködik a város és a szervezet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.