Városlista
2021. január 21, csütörtök - Ágnes

Hírek

2014. November 27. 14:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Új térfigyelő kamerák Makón

Új térfigyelő kamerák Makón

61 új térfigyelő kamera kerül telepítésre Makón, a térségben pedig ezen felül még 59: a szennyvízcsatornázási program keretében szerelik majd fel őket.

Korábban írtuk:Térfigyelő kamerák fogják védeni a szennyvízberuházást

A jelenlegi 101 darab térségbeli kamera mellé még 120-at fognak felszerelni, ezzel is védve a 14 milliárdos szennyvízberuházás értékeit.

A kamerák képét továbbra is a rendőrségen fogják figyelni, a 24 órás felügyeleti rendszer a közbiztonságot is javítani fogja, hiszen rongálás esetén azonnali beavatkozásra lesz lehetőség.

Összesen 120 darab, fix megfigyelési pontú, IP kamerás biztonsági rendszert fognak felszerelni, ebbe beletartoznak a kiegészítők, a szünetmentesítést biztosító eszközök, a rögzítő berendezések, valamint az adatátviteli eszközök is.

A térfigyelő kamerákat új telepítésű, könnyített kivitelű acél oszlopokra szerelik majd. Makóra 61 darab kamera kerül majd, továbbá Apátfalvára 9, Magyarcsanádra 8, Földeákra 12, valamint Kiszomboron 14 és Maroslelén 16 darab lesz telepítve, ezeket a következő hetekben szerelik fel.

A beruházás a szennyvízcsatornázási program része, a biztonságtechnikai rendszert kialakítására a budapesti Preventív-Security Biztonsági és Tanácsadó Zrt, valamint a szegedi BGL-NET Informatikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. konzorciuma adott nyertes ajánlatot, ők fogják ezt kiépíteni.

- A biztonságtechnikai beruházás célja a közterületen lévő átemelők biztosítása. - tudtuk meg Farkas Évától, Makó város polgármesterétől. - A városban 18 helyszínen valósul meg, 61 kamera kitelepítésével. A beruházás 2014. december 10-ig fog lezárulni, az acéloszlopok felállítása és helyreállítása most valósul meg.

Makón a következő helyekre fognak kamerákat telepíteni:

A szennyvízcsatornarendszer térfigyelő kamerái Makón
Helyszín Kamerák száma
Szent István tér 14. 4
Vásárhelyi utca 15. 4
Návay Lajos tér és Tulipán utca sarok 3
Állomás tér sarka 3
A Maros töltése melletti üzem területén 3
Almási utca 57. 3
Vásárhelyi és a Búza utca sarka 4
A Kelemen utcán található, a Cserje és a Sopron utca között 3
Tompa utca 3
Barcsay utca 4
Almási utca 2. 2
Vásárhelyi utca 48. 4
Hajnal és a Kazinczy utca kereszteződése 4
Kőrösi Csoma utca és a Hunfalvi utca sarkán 4
Ardics utca 3
Kassai utcán az idősek otthona mellett 3
Aradi és a Móra Ferenc utca kereszteződésében 4
Zrínyi utca és Munkácsy utca sarka 3

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 18:03, szerda | Belföld

Idén 4 százalékkal bővülhet a magyar gazdaság

A magyar gazdaság 4 százalékkal bővülhet az idén a tavalyi, várhatóan 6 százalékos csökkenés után, de sok a bizonytalanság az Equilor Befektetési Zrt. legfrissebb elemzése szerint.

2021. Január 20. 17:06, szerda | Külföld

Nyárig a szlovén lakosság 70 százalékát beoltanák

A kedvező járványügyi helyzet miatt enyhíthetnek a korlátozásokon Szlovéniában, például újraindulna a tanítás, Janez Jansa miniszterelnök bejelentése szerint pedig a nyár elejéig a lakosság 70 százalékát is beoltanák.

2021. Január 20. 16:01, szerda | Belföld

Három hét múlva fizetik a 13. havi nyugdíj első részletét

Három hét múlva, február 12-től kapják meg a nyugdíjasok a 13. havi nyugdíj első részletét - jelentette be a családokért felelős tárca nélküli miniszter parlamenti államtitkára szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján.

2021. Január 20. 15:01, szerda | Külföld

Hamarosan négyfajta oltás közül választhatnak a szerbiai állampolgárok

Néhány héten belül várhatóan az Oxfordi Egyetem és az AstraZeneca vakcináját is bejegyzik Szerbiában, így már négyfajta oltóanyag közül választhatnak azok, akik önként beoltatnák magukat