Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. November 22. 17:21, szombat | Helyi
Forrás: www.infomako.hu (K.B) képek V.Sz.

Újabb fotókönyv jelent meg Makóról

Újabb fotókönyv jelent meg Makóról

Tömve volt a makói József Attila Könyvtár tegnap délután: a Makó Anno könyvsorozat, Újabb fotók a régi Makóról című könyvének bemutatóját tartották!

400 sosem publikált fényképpel jelent meg a Makó Anno legújabb, második szériás fotósalbuma.

A kiadványt tegnap délután mutatták be a József Attila Városi Könyvtárban.

Az előző könyv folytatásaként, a jelenlegikiadásra is sokan kíváncsiak, eddig több mint 500 előrendelést jegyeztek a készÍtők.

A sorozat eddig még sehol sem publikált képekkel mutatja be az 1860-as évektől az 1960-as éveig a város nevezetességeit, főbb eseményeit.

Az életképek mellett a könyvben megtekinthetőek többek között a régmúlt cserkészei, a régi városháza, az egykori csipkesor, a főtér, a régi tűzoltóság épülete, a már nem létező Petőfi parki Szabadtéri Színház, a régi mozi, a Makói Gazdasági Egyesület rendezvényei, továbbá a Hunyadi utcai panelrengeteg előtti utcaelrendezés is.

A gyűjtemény külön fejezetben mutatja be az ipari kiállítást, a Zsinagógát, és az akkori fürdőt is.

Az album különlegessége továbbá, hogy nem az internetről leszedett képekkel töltötték meg a könyvet. hanem főként fotósok, magángyűjtők, és a Makói Múzeum képeiből szemezgettek a készítők.

Eddig öt könyv került ki a nagyközönség elé, amit ugyancsak két kategóriára lehet osztani.
Három képeslapokat tartalmazó, és ezzel együtt immár két fotókat összegyűjtő album jelent meg.


A legújabb fotós relikvia a Makó Anno újabb fotók a régi Makóról nevet viseli, és elődjéhez hasonlóan ugyancsak A/4 es nagyságban, kemény borítóval ellátva debütált.

A kötet előszavát Jámborné Balog Tünde, a képaláírásokat Halász Tamás, Dr. Tóth Ferenc, Forgó Géza, Urbancsok Zsolt és Medgyesi Pál készítették.

A szerző, Halász Tamás külön köszönetet mond Farkas Éva Erzsébetnek, Makó polgármesterének, Bodrogi Ferencnek, a Grand Hotel Glorius tulajdonosának és a Makói Mozaik KFT.-nek, akik segítették a könyv megjelenését.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.