Városlista
2021. január 26, kedd - Vanda

Hírek

2014. November 22. 17:21, szombat | Helyi
Forrás: www.infomako.hu (K.B) képek V.Sz.

Újabb fotókönyv jelent meg Makóról

Újabb fotókönyv jelent meg Makóról

Tömve volt a makói József Attila Könyvtár tegnap délután: a Makó Anno könyvsorozat, Újabb fotók a régi Makóról című könyvének bemutatóját tartották!

400 sosem publikált fényképpel jelent meg a Makó Anno legújabb, második szériás fotósalbuma.

A kiadványt tegnap délután mutatták be a József Attila Városi Könyvtárban.

Az előző könyv folytatásaként, a jelenlegikiadásra is sokan kíváncsiak, eddig több mint 500 előrendelést jegyeztek a készÍtők.

A sorozat eddig még sehol sem publikált képekkel mutatja be az 1860-as évektől az 1960-as éveig a város nevezetességeit, főbb eseményeit.

Az életképek mellett a könyvben megtekinthetőek többek között a régmúlt cserkészei, a régi városháza, az egykori csipkesor, a főtér, a régi tűzoltóság épülete, a már nem létező Petőfi parki Szabadtéri Színház, a régi mozi, a Makói Gazdasági Egyesület rendezvényei, továbbá a Hunyadi utcai panelrengeteg előtti utcaelrendezés is.

A gyűjtemény külön fejezetben mutatja be az ipari kiállítást, a Zsinagógát, és az akkori fürdőt is.

Az album különlegessége továbbá, hogy nem az internetről leszedett képekkel töltötték meg a könyvet. hanem főként fotósok, magángyűjtők, és a Makói Múzeum képeiből szemezgettek a készítők.

Eddig öt könyv került ki a nagyközönség elé, amit ugyancsak két kategóriára lehet osztani.
Három képeslapokat tartalmazó, és ezzel együtt immár két fotókat összegyűjtő album jelent meg.


A legújabb fotós relikvia a Makó Anno újabb fotók a régi Makóról nevet viseli, és elődjéhez hasonlóan ugyancsak A/4 es nagyságban, kemény borítóval ellátva debütált.

A kötet előszavát Jámborné Balog Tünde, a képaláírásokat Halász Tamás, Dr. Tóth Ferenc, Forgó Géza, Urbancsok Zsolt és Medgyesi Pál készítették.

A szerző, Halász Tamás külön köszönetet mond Farkas Éva Erzsébetnek, Makó polgármesterének, Bodrogi Ferencnek, a Grand Hotel Glorius tulajdonosának és a Makói Mozaik KFT.-nek, akik segítették a könyv megjelenését.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 26. 12:02, kedd | Külföld

Berlin szerint csak 65 év alattiakat lehet beoltani az Oxford/AstraZeneca-vakcinával

A német szövetségi kormány szerint csak 65 éven aluliak beoltására engedélyezi az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) az új típusú koronavírus ellen

2021. Január 26. 11:53, kedd | Belföld

Müller Cecília: Csak a tömeges oltásokkal lehet enyhíteni a korlátozásokon

A kormány és az egészségügy arra törekszik, hogy minél több oltóanyagot be tudjanak szerezni, mivel egyértelmű, hogy csak a tömeges oltások megkezdésével lehet enyhíteni a biztonsági előírásokon

2021. Január 26. 11:07, kedd | Belföld

Gyermekpornó és 30 millió forintnyi drog miatt kaptak el egy szudáni nőt - VIDEÓ

Egy szudáni nő mobiltelefonján gyermekpornográf felvételeket, budapesti lakásán több millió forint értékű kábítószert találtak - tette közzé kedd reggel a rendőrsé a police.hu oldalon.

2021. Január 26. 10:05, kedd | Külföld

A világon 99,7 millió a fertőzöttek, 55 millió a felgyógyultak száma

A világon 99 706 375 ember fertőződött meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 2 139 803, a gyógyultaké 55 040 967 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem kedd reggeli adatai szerint.