Városlista
2024. május 11, szombat - Ferenc

Hírek

2014. Szeptember 19. 12:55, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor - Fotó: Csikota Vivien

Újra kinyílik a Hóvirág!

Újra kinyílik a Hóvirág!

Igaz hogy már ősz van, mégis kinyílik a hamarosan a Hóvirág: az egykori cukrászda ugyanis hat év után ismét kinyit, ezzel kapcsolatban volt ma szerződéskötés a Városházán.

Korábban írtuk:

A makói képviselőtestület a pályázat egyetlen jelentkezőjének fogja kiadni az üzlethelyiséget, a LAHRS Kft. pedig szeptember 20-tól egészen 10 éven keresztül lesz a bérlő.

A szerb illetőségű pályázó vállalta, hogy saját költségén felújítja és átalakítja az egykori Hóvirág Cukrászdát, amely ezentúl kávézóként és pizzériaként fog működni. Az önkormányzat a külső felújításban fog segíteni: lefesti a Bérpalota homlokzatának egy részét, előtetőt helyeznek el, hogy teraszos részt lehessen kialakítani, valamint megfelelő helyet keresnek egy jövőbeli kerthelyiségnek.

A 288 négyzetméteres helyiséget havi nettó 118 ezer forintért fogják kibérelni (négyzetméterenként tehát 410 forintért).

Az elmúlt 20 évben mindössze egyszer, másfél évig volt bérlője a makói Hóvirág Cukrászdának, amely hamarosan ismét régi fényében tündökölhet: az üzletet, ahogy korábban már írtuk, egy szerb illetőségű cég, a LAHRS Kft. fogja saját költségén felújítani, és újra megnyitni, ezúttal már cukrászdaként és pizzériaként.

A Bérpalota teljes homlokzatát, a fecskefészkek magasságáig lefesti a város, majd egy előtető is kialakításra kerül, hogy a madarak ne zavarják a vendégeket. A bérlő összesen 15 millió forintot fog saját forrásból rákölteni az épület felújítására, ebből a pénzból lesz kialakítva a belső tér. Buzás Péter, polgármester kiemelte: korrekt érdeklődés volt a cég részéről, ők adták a legjobb ajánlatot.

A cég ügyvezetője, Kiss Ernő elmondta, összesen három hónapuk van a felújításra, természetesen szeretnének ennél hamarabb megnyitni. A fürdő miatt jöttek Makóra, eredetileg Pesten szerettek volna éttermet nyitni, de a fokozatos fejlesztések és a szerb határhoz való közelsége nagyon imponáló volt Makónak, ráadásul Szerbiában is sok helyen hirdetik a Hagymatikumot, onnan is sokan vendégeskednek a városban.

Kiss Ernő hozzátette: először 7-8 főt szeretnének alkalmazni, ebből 1-2 fő mindenképpen profi lesz, de többségben makóiakat foglalkoztatnak majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.