Városlista
2024. szeptember 21, szombat - Máté

Hírek

2020. Június 19. 11:05, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Újra lesz kamionstop

Újra lesz kamionstop

A folyamatos áruellátás érdekében a nehéz tehergépkocsik 2020. március 12. óta hétvégi korlátozás nélkül közlekedhettek a magyarországi utakon.

Az intézkedés fenntartása a koronavírus-járvány terjedésének lassulásával, a védekezés második szakaszában már nem indokolt. A veszélyhelyzet megszűnése után, elegendő felkészülési időt biztosítva a június 27-i hétvégétől ismét a kamionstop általános szabályait kell alkalmazni – jelentette be pénteken az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A tárca közleménye szerint a következő hétvége lesz az utolsó, amikor a veszélyhelyzettel összefüggésben korlátozás nélkül közlekedhetnek a teherautók a hazai utakon. Június utolsó hétvégéjén szombaton 22 órától vasárnap 22 óráig lesz érvényben a kamionstop.

A forgalomkorlátozás időtartama a hatályos szabályozás szerint július-augusztusban meghosszabbodik, a nehéz tehergépkocsiknak már szombaton 15 órától parkolókban kell várakozniuk. A kamionstop alkalmazása indokolt esetben felfüggeszthető, erre az utóbbi években magasabb fokú hőségriasztás miatt volt példa.

Mosóczi László közlekedéspolitikáért felelős államtitkár elmondta: „a kamionstop átmeneti feloldása lehetővé tette, hogy a hazai vállalkozások még rugalmasabban szervezhessék meg belföldi fuvarozási feladataikat. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium március végétől május végéig a teherautó- és buszsofőrök számára előírt vezetési- és pihenőidők ideiglenes módosításával is megkönnyítette a közúti áruszállítást. E lépések is hozzájárultak ahhoz, hogy a kiskereskedelem a legnehezebb időszakban is képes volt gondoskodni a magyar családok zavartalan ellátásáról”.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 20. 07:49, péntek | Belföld

Indul a Mindannyiunké a tér rajz-, fotó- és kreatív pályázat

2024. Szeptember 20. 07:45, péntek | Belföld

Magyarország mentességet kér az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól

Mentességet kérünk az uniós menekültügyi és migrációs szabályok alkalmazása alól, mert azzal Brüsszel Magyarországot is bevándorlóországgá tenné

2024. Szeptember 20. 07:42, péntek | Belföld

Orbán Viktor: növelni kellett az árvízvédelmi készültség alá vont területek hosszát

Az ország a helyzet komolysága ellenére is biztonságban van, sem eszközben, sem élőerőhiányban nem szenved az árvíz elleni védekezésben - jelentette ki a miniszterelnök sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

2024. Szeptember 20. 07:41, péntek | Belföld

Árvíz - OVF-szóvivő: mindenütt megfeszített munka folyik

Mindenütt megfeszített munka folyik a Duna mentén, a Szigetközben már az árvízi jelenségeket figyelik a vízügyes szakemberek, a Dunakanyarban pedig gyakorlatilag befejezik a homokzsákos erősítéseket