Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Szeptember 26. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Utazzunk olcsón, vásároljunk okosan!

Utazzunk olcsón, vásároljunk okosan!

Hónapokkal előbb megvásárolni a jegyet vagy a last-minute fogásokban reménykedni? Mikor lehet a legkedvezőbb áron repülőjegyhez jutni? Bizonyára sokunknak okoztak már fejtörést ezek a kérdések. Szerencsére ma már rengeteg repülőjegy-foglaló és -összehasonlító oldal létezik, ahol folyamatosan ellenőrizhetjük az aktuális tarifákat, és egy kis kitartással jó vásárt csinálhatunk.

A nyaralások időszaka igaz elmúlt, de egyre népszerűbbek az őszi városnézések, amelyek során az európai fővárosok a legkedveltebb úti célok között szerepelnek. Manapság már akár egy tank benzin áráért vásárolhatunk oda-vissza repülőjegyet a kiszemelt városokba, ha követjük az alábbi tippeket:

Foglaljunk időben: Az utazás előtt minimum nyolc héttel vásároljunk, így jó eséllyel még a többség előtt jó áron tehetünk szert repülőjegyünkre.
Árváltozások követése: Érdemes már jóval korábban tájékozódnunk és felmérnünk, hogy milyen árnál érdemes lecsapni az adott desztináció esetében. Rengeteg repülőjegy-foglaló és -összehasonlító honlap létezik, amiknek a segítségével a vásárlók értesülhetnek az aktuális jegyárakról. Egyik napról a másikra jelentősen emelkedhetnek vagy csökkenhetnek az árak, ilyen esetekre érdemes repülőjegy árfigyelőt beállítani.

Fontos a vásárlás időzítése: A hét közepe felé, inkább az esti órákban érdemes jegyet vásárolni, mert általában akkor vannak a legkedvezőbb jegyárak.
Rugalmasság: Amikor nem konkrét időpontra keresünk jegyet, rengeteg pénzt takaríthatunk meg, ha a dátum kiválasztásánál figyelembe vesszük a repülőjegy árakat. A hétvégi utazás általában drágább, mintha hétköznap repülnénk.

Legyünk körültekintőek és ne féljünk variálni: Az összehasonlító oldalak mellett, érdemes a légitársaságok oldalán is megnézni az árakat, mert egy napon belül is eltérő árak lehetnek. Előfordulhat az is, hogy jobban megéri egy irányú jegyeket venni akár eltérő légitársaságoknál.

Kerüljük el a fő utazási napokat: Ünnepek és nyaralási szezon környékén az egekbe szöknek a jegyárak, ilyen esetekben célszerű minél előbb megvásárolni a jegyet.

Kicsi csomag, nagy spórolás: Több mint tízezer forintot is megtakaríthatunk, ha nem adunk fel csomagot, hanem megelégszünk a kézipoggyásszal.

Kérjünk kártérítést, ha késik, törlik, vagy túlfoglalják a járatunkat: Hiába jutottunk olcsón jegyhez, ha nem tudjuk beváltani, vagy a több órás késés okozta bosszúságok elrontják a kedvünket. Egy Európai Uniós rendelet alapján a felsorolt esetekben akár 600 eurós kártérítés illethet bennünket.

További információ ezzel kapcsolatban a www.filght-refund.eu oldalon található.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország