Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2021. Február 27. 09:54, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: police.hu

Üzletszerűen elkövetett csalások miatt tartóztattak le egy férfit

Üzletszerűen elkövetett csalások miatt tartóztattak le egy férfit

Számos, különböző értékre elkövetett csalás miatt rendelte el egy fiatal férfi letartóztatását a Pécsi Járásbíróság - közölte a bíróság pénteken az MTI-vel.

A közleményben azt írták, hogy a bíróság csütörtökön hozott döntésével egy hónapra rendelték el a gyanúsított letartóztatását ötrendbeli nagyobb és tizenhárom rendbeli kisebb értékű, valamint hétrendbeli, szabálysértési értékhatárt meg nem haladó értékű, üzletszerűen elkövetett csalás miatt.

A nyomozás eddigi adatai szerint a férfi 2019-ben és 2020-ban tíz fiktív nevet felhasználva e-mail-fiókokat hozott létre, ezek segítségével pedig hirdetésekben nagy összegű magánkölcsönöket kínált.

A kölcsön nyújtásának feltételeként a hirdetésre jelentkezőktől a hitelügyintézés költségeinek fedezésére különböző pénzösszegeket kért, melyet a jelentkezőknek - a gyanúsított, élettársa és egy ismerőse tulajdonában álló - különböző bankszámlákra kért átutalni. A férfinak a kölcsön nyújtása nem állt szándékában és arra lehetősége sem volt, az átutalást követően a gyanúsított a sértettekkel megszakította a kapcsolatot, az ígért hitelösszeget számukra nem utalta át.

A gyanúsított összesen mintegy négy és félmillió forintos kárt okozott a becsapott embereknek, ebből a férfi édesapja több sértett részére csaknem 1,2 millió forintnyi kárt megtérített.

A bíróság közleményében megjegyezték, hogy a gyanúsított az eljárás korábbi szakaszában történt kihallgatását követően is folytatta a bűncselekmények elkövetését, ezért alaposan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb, hasonló jellegű bűncselekményeket követne el, illetve a bizonyítást veszélyeztetné azzal, hogy tárgyi bizonyítási eszközt semmisítene meg vagy rejtene el - indokolta a férfi letartóztatását a bíróság.

A határozat ellen a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be, ezért a végzés nem végleges.

Címkék: csalás, csaló, elfogás, pécs

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk