Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2014. Október 01. 18:15, szerda | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Vacsorát kaptak hálaként a közmunkások

Vacsorát kaptak hálaként a közmunkások

Makó közmunkásai tegnap és a mai napon is vendégei voltak a városnak egy vacsorára, cserébe az egész éves áldozatos munkájukért.

- Csak a köszönet hangján tudunk róluk beszélni, ebben az évben kiemelkedőt nyújtottak a makói közmunkások. - mondta Fekete Tibor, a Makói Kommunális Nonprofit Kft. műszaki vezetője. - Magasabb létszám állt idén rendelkezésünkre, a Start-program segítségével idén értéket tudtunk teremteni, a hagyományos foglalkoztatásból kilépve.

Idén nemcsak a kertészeti és a köztisztasági feladatokat bízták a közmunkásokra, hanem voltak más típusú munkák is: gyártottak idén betonelemeket, járdalapokat is, besegítettek a járdaépítésben, fűkaszálásban, valamint 15 ezer négyzetméternyi falfelületet festettek le, 12 önkormányzati intézményében, amibe beletartoztak óvodák és nyugdíjas klubok is. 157 darab köztéri padot újítottak fel, ezen kívül még kandelábereket, virágládákat és kerékpártárolókat is. Emellett három kiemelt fontosságú játszóteret őriznek 24 órában, valamint a rendfenntartás érdekében napközben továbbra is vannak embereik az utcákon, tereken.

Jelenleg is 16 közfoglalkoztatott dolgozik a polgármesteri hivatal irodáiban, valamint évek óta kilenc fő a postai kézbesítést is ellátja.

- Az ünnepségen egy egytálétellel várjuk a munkásokat, burgonyapüré, töltött szeletek, éhen nem fog senki maradni, valamint jár mindenkinek egy sütemény és egy üveg sör vagy ásványvíz. - emelte ki Fekete Tibor, majd hozzátette: - Azok akik jól dolgoztak és nem volt velük probléma kapnak étkezési utalványt 3000 Ft értékben, akik a legjobban segítették munkájukkal a mi boldogulásunkat, azok pedig 5000 Ft-os utalványt kapnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 17. 10:04, péntek | Belföld

Orbán Viktor: olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését

Olyan választás előtt állunk, amely eldönti a háború és béke kérdését, az amerikai választással együtt - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában pénteken.

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV