Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2014. Április 18. 08:30, péntek | Helyi
Forrás: delmagyar.hu

Vádat emeltek a rákcsempész ellen

Vádat emeltek a rákcsempész ellen

Fokozottan védett élő szervezet egyedeinek pusztulását okozó természetkárosítás kísérletével vádolja a Makói Járási Ügyészség azt a román férfit, aki tavaly novemberben 72 élő kecskerákot kísérelt meg hazánkba csempészni

– A vádlott egy mikrobusz sofőrjeként a Nagylaki Határátkelőhelyen jelentkezett belépésre. A jövedéki ellenőrzésen a jármű rakteréből került elő egy elrejtett táska, amelyben 72 élő kecskerákot találtak.

A vádlott azt mondta, hogy a kecskerákok az övé, azokat Moldovában vette, de erről semmilyen okirattal nem rendelkezett. A sofőr munkavégzés miatt indult Belgiumba és a rákokat el akarta fogyasztani.

A kecskerák a jogszabályok szerint Magyarországon védett állatfajnak minősül, országba történő behozatalához és átszállításához természetvédelmi hatósági engedély szükséges, amivel a vádlott nem rendelkezett. A szállított kecskerákok pénzben kifejezett értéke 3 millió 600 ezer forint volt – tájékoztatott Szanka Ferenc ügyészségi szóvivő.

A lefoglalt kecskerákokat a Szegedi Vadasparknak adták át, ahol azok elpusztultak. Az ügyészség tárgyalás mellőzésére, bűnösség megállapítása esetén végrehajtásában próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy a románt utasítsák ki Magyarország területéről.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:41, péntek | Életmód

Nemzetközi elismerést kapott a szentendrei Skanzen

A SozialMarie díj harmadik helyezettje lett a szentendrei Skanzen Demencia Programja - tájékoztatta a Szabadtéri Néprajzi Múzeum az MTI-t csütörtökön.

2024. Május 03. 06:39, péntek | Életmód

Ma kezdődik a május-júniusi érettségi vizsgaidőszak

A nemzetiségi nyelv és irodalom tárgyak írásbeli vizsgáival ma kezdődik a 2023/2024-es tanév május-júniusi érettségi vizsgaidőszaka.

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: