Hírek
2012. Március 06. 07:01, kedd |
Belföld
Forrás: OrientPress
Valóban egészségesebb a friss?
A táplálkozási szakértők egyetértenek abban, hogy a zöldségek és a gyümölcsök egészségesek, de vajon, ha nem friss vagy bio ételről van szó, az mennyire jó?
A UC Davis által végzett kutatás arra mutatott rá, hogy a friss termékek sokszor több tápanyagot veszítenek el, mint fagyasztott vagy konzervált társaik – írja a FoxNews.
A fogyasztók sokszor arra panaszkodnak, hogy a friss élelmiszerek drágábbak, s ez különösen igaz akkor, ha nem szezonális zöldséget vagy gyümölcsöt vásárolnak. Ezért sok esetben jobb a fagyasztott gyümölcsök/zöldségek vagy konzervek használata, mert olcsóbbak, főzésre előkészített állapotban kaphatóak.
A fagyasztott élelmiszerek meghonosítójának Clarence Birdseye-t tartják, aki az eszkimók gyorsfagyasztott ételein keresztül figyelte meg, hogy azok csökkentik a sejtek falszerkezetének károsodását. Tehát nemcsak télen érdemes fagyasztott vagy konzerv ételeket fogyasztani – hívják fel a figyelmet a szakértők.
OrientPress Hírügynökség
Ezek érdekelhetnek még
2025. December 14. 09:03, vasárnap | Belföld
K&H ifjúsági index: a fiatalok idén átlagosan 51 ezer forintot terveznek karácsonyi ajándékokra
2025. December 14. 09:03, vasárnap | Belföld
MÁV: jön az éves ország- és vármegyebérlet december közepétől
2025. December 14. 09:01, vasárnap | Belföld
Navracsics Tibor: az ajkai az ország egyik legversenyképesebb kórháza
Az Ajkai Magyar Imre Kórház az ország egyik legversenyképesebb intézménye, amely az elmúlt négy esztendőben több mint 5 milliárd forinttal gazdagodott
2025. December 14. 09:00, vasárnap | Belföld
Mohácson tartott gyűlést a DPK
Az összefogás és a béke iránti elkötelezettségre buzdították hallgatóságukat a Digitális Polgári Körök (DPK) Mohácson rendezett háborúellenes gyűlésének felszólalói szombaton.

