Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Április 02. 15:36, péntek | Belföld
Forrás: mti - illusztráció:

Változik a meteorológiai szolgálat UV-figyelmeztetése

Változik a meteorológiai szolgálat UV-figyelmeztetése

Változik az Országos Meteorológiai Szolgálat UV-sugárzás jelző rendszere: mostantól regionális bontásban adják ki a figyelmeztetést, illetve a riasztást.

A meteorológiai szolgálat csütörtökön a honlapján közölte, hogy április elsejétől az eddigiekhez képest jobb területi elosztásban, Magyarország hét statisztikai régiójára adják ki az UV-figyelmeztetést.

Korábban akkor adták ki az UV-figyelmeztetést, ha az előrejelzett UV index Magyarország területének legalább 50 százalékán elérte a 7,5 értéket vagy Magyarország két félterületének (Dunántúl és a Dunától keletre eső terület) bármelyikének 50 százalékán elérte a 7,5 értéket.

Mostantól Magyarország hét statisztikai régiójára (Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl, Dél-Dunántúl, Pest és Budapest, Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld) adják ki az UV-figyelmeztetést. Ha az előrejelzett UV-index egy adott régió területének legalább 50 százalékán eléri a 7-es értéket, akkor nagyon erős UV-sugárzásra adnak ki figyelmeztetést, ha pedig ez az érték eléri a 8-at, akkor extrém riasztást ad ki a meteorológiai szolgálat.

Az UV-index napi maximum előrejelzésének legmagasabb, legalacsonyabb és átlagos régiós értékeinek térképes megjelenítése továbbra is elérhető a www.met.hu/idojaras/humanmeteorologia/uv-b/orszagos_elorejelzes oldalon - írták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során