Városlista
2024. május 18, szombat - Erik, Alexandra

Hírek

2014. Június 02. 09:00, hétfő | Helyi
Forrás: idokep.hu

Változó idő lesz

Változó idő lesz

Záporok, zivatarok várhatóak, vigyünk magunkkal kabátot, ha elindulunk otthonról.

Hétfőn az északi tájakon, valamint az Alföld középső részén és a Tiszántúlon alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A több napsütésre a nyugati megyékben élők számíthatnak, máshol erősen felhős lesz az ég. Többfelé megélénkül a szél. Hajnalban 7-13°C, napközben 17-23°C várható.

Távolabbi kilátások

Keddtől fokozatosan visszatér a nyárias hőmérsékletű időjárás, ám továbbra sem lesz zavartalan a napsütés. Főként a délutáni, kora esti órákban megnövekedhetnek a gomolyfelhők, melyekből elszórtan záporok, zivatarok alakulhatnak ki.

Szerdán még melegebb idő várható, a legtöbb helyen már 25°C köré, illetve 25°C fölé melegedhet a levegő. Az északi tájakon egy-egy zápor előfordulhat. A hét második felében délutánonként a feltörekvő gomolyfelhőkből újra számítani lehet elszórtan záporokra, zivatarokra, de ezeken a napokon már 25 és 30 fok közé melegedhet a levegő.

Orvosmeteorológia

Hétfőn front nem lesz térségünkben. A nyugati tájakon a naposabb idő miatt a komfort- és a hőérzet is kellemesen alakul. Máshol a kevesebb napsütés miatt lehangoltabbak lehetünk. Az UV-sugárzás a nyugati megyékben elérheti a nagyon erős fokozatot, ezért gondoskodjunk bőrünk megfelelő védelméről! Öltözzünk rétegesen, mert reggel és naplemente után jóval hűvösebb az idő!

Címkék: időjárás, zápor, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:00, szombat | Belföld

Baleset-tűz

Meghalt egy ember egy dombóvári háztűzben

2024. Május 18. 11:00, szombat | Sport

RÖVIDHÍR!

3x3-as olimpiai selejtező - Győzött a férfi válogatott, szombaton dől el a továbbjutás

2024. Május 18. 11:00, szombat | Életmód

Kormány-egészség

Hornung Ágnes: ismét támogatásra pályázhatnak az 1-es típusú diabétesszel foglalkozó civil szervezetek

2024. Május 18. 09:24, szombat | Külföld

Voks 24 - Volt, amikor egy EP-mandátumhoz 116 ezer szavazat is elég volt

Az eddigi legmagasabb európai parlamenti (EP-) választási részvételnél, 2019-ben, csaknem 174 ezer szavazatra volt szükség ahhoz, hogy egy európai parlamenti (EP-) lista átlépje Magyarországon az 5 százalékos küszöböt