Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. Június 13. 10:10, péntek | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

VargaBalett a Hagymaházban

VargaBalett a Hagymaházban

A VargaBalett Táncműhely vasárnap délelőtt gálaműsort rendez, ahol az iskola növendékei fogják bemutatni tudásukat - a látványos előadásról, Varga József táncpedagógussal, balettmesterrel beszélgettünk.

A 2013 szeptemberében megalakult VargaBalett Táncműhely első gálájára készül, igaz Varga József vezetésével már 15 éve tart a makói balett oktatás. A június 15-én, 11 órakor kezdődő évadzáró gálán a szülők és diákok kezdeményezésére megalakult egyesület növendékei fognak fellépni. Az ünnepélyes előadásról Varga Józseffel beszélgettünk:

Mi várható a hétvégi gálán?

Ez lesz az első évadzáró műsorunknk, arra gondoltunk, hogy a színpadon megmutatjuk, hogy egész évben a növendékeink milyen táncokat tanultak, mire készültek, mennyit fejlődtünk. Az érdeklődők betekintést nyerhetnek abba, hogy a gyerekek nagyon lelkesen, egész évben itt voltak balett órán, táncoltak, megszerették, amit csinálnak, ebből a célból készítettünk egy év végi produkciót. Meg akarjuk mutatni, hogy milyen teljesítménnyel értünk el országos eredményeket, lesz olyan produkció is, amelyet ebben a formában még nem is láthatott a közönség, csak Budapesten.

Kik fognak majd fellépni?

Összesen kilenc csoportunk van, mind a kilenc csoport fel fog majd több produkcióval lépni. Vannak óvodás csoportjaink, akiket Baán Bettina és Szalai Alexa Rita oktat, ők három különböző korcsoportokba vannak szétosztva, míg az iskolások összesen hatba, ezek a csoportok fognak az előadáson fellépni.

Hányan táncolnak a kilenc csoportban?

Százhúsz növendékünk van összesen, velük készülünk a gálára, a gyerekek már nagyon izgulnak, készülnek. Nagy élmény lesz, nagyon sok olyan meglepetésünk van, amit nem tudok elárulni, a gyereknek hívtunk el egy meglepetés-műsorvezetőt. Sok kis csodát láthatnak majd a nézők és a növendékek is, végül az előadás egy nagy, közös fináléba torkollik majd.

De nem csak a gála lesz az egyetlen attrakció...

Hirdettünk egy rajzpályázatot, 3-4 hónappal ezelőtt, Rózsaszín Balettcipők címmel. A beérkezett rajzoknak az eredményhirdetése az évadzáró műsorunk előtt lesz az aulában. Felkértünk két szakmabelit a rajzok értékelésére, Gilinger Katalin, ő lesz a szakmai zsűri elnöke és Kathi Tünde fogja kiosztani majd a díjakat. Hirdettünk egy közösségi díjat is, itt pedig a Facebookon, ,,lájkolással'' lehetett szavazni, aki a legtöbb szavazatot kapta, az is értékes jutalmat fog kapni. 108 rajz érkezett be összesen, nagyon aktívak és ügyesek voltak a gyerekek.

A VargaBalett Táncműhely gálája június 15-én, vasárnap 11 órától, a Hagymaházban kerül megrendezésre, előtte 10.30-tól a Hagymaház aulájában lesz a rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetése. A szervezők mindenkit szeretettel várnak, jegyek korlátozott számban még kaphatók a Kálvin Téri Református Általános Iskola titkárságán vagy az előadás napján (vasárnap) a Hagymaházban!

A Táncműhely hirdet továbbá nyári táborokat is, részletek az alábbi plakáton, a táborokról jövő héten, külön írásban számolunk be:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 02. 06:45, csütörtök | Külföld

Molotov-koktélt dobtak egy varsói zsinagógára

A gyanú szerint egy lengyel állampolgárságú fiatalember próbálta meg felgyújtani szerdán a Nozyk zsinagógát Varsóban, a politikai vezetők elítélték a történteket.

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek