Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2014. Június 10. 12:30, kedd | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

VB-előzetes: a C-csoport

VB-előzetes: a C-csoport

Elérkeztünk a FIFA Világbajnokság C-csoportjához, ami talán a leggyengébb, de egyben egyik leginkább kiegyensúlyozott csoport.

A csoportban négy olyan csapat, akik közül talán csak egynek lenne más csoportban is esélye a továbbjutásra: ez pedig Kolumbia.

A dél-amerikaik remek selejtezősorozatot futottak, a világranglistán nyolcadikok, az egyik nagy meglepetéscsapat lehetnek, annak ellenére, hogy az előző három VB-ről kimaradtak. Legnagyobb ászuk, Radamel Falcao, a Monaco csatára azonban sérült, így már biztosan kihagyja a világversenyt. Így azért jóval gyengébbnek tűnik a csapat, hiába vannak olyan nagy nevek mint a Portós Jackson Martinez, vagy a szintén Monacós James Rodriguez.

A görög válogatott pontosan 10 évvel a meglepő EB-győzelmük után, egy átalakított csapattal szerepelnek majd a világversenyen, a régi csapatból csak Jorgosz Karagunisz és Kosztasz Kacuranisz maradt. Ez már egy másik görög csapat, de esélyesei a csoportnak, hiszen ha stabilan védekeznek, ahogy szoktak, akkor remélhetőleg ellensúlyozni tudják gyenge védelmüket.

Az elefántcsontparti csapat zsinórban a harmadik világbajnokságán vesz rész, eddig mindig kemény csoportba kerültek, most könnyebb helyzetük van. A csapat veteránokból áll nagyrészt, Didier Drogba mindig a legnagyobb név, de itt játszik Salomon Kalou, Max Gradel, Cheick Tioté vagy éppen Wilfred Bony, akik jó teljesítmény nyújtottak az utóbbi években és ismert játékosokká nőtték ki magukat.

Ami a japánokat illeti, a négy évvel ezelőtti jó teljesítményüket és továbbjutásukat nagyon nehéz lesz megismételniük, a jelenlegi csapat inkább a hazai bajnokságra épül. A kissé nyögvenyelős selejtezősorozat után össze kell kapniuk magukat. Nagy nevek vannak a csapatban: Keiszuke Honda a Milanból, vagy éppen a Sindzsi Kagava a Manchester Unitedból nem lebecsülendő, ráadásul többen játszanak a keretből a Bundesligában.

A verdikt:

Nem könnyű megítélni, mi is lesz a csoportban, talán az egyik legkiegyensúlyozottabb az összes közül. Legjobbnak Kolumbia és Elefántcsontpart tűnik, de meglepetés okozhat a másik két csapat is.

Címkék: fifa, futball, futball vb

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: