Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2014. December 04. 13:08, csütörtök | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Womanity- a megvalósult álom

Womanity- a megvalósult álom

Interjú Czagány Alexandrával
Íme, itt az élő példa: Walt Disney-nek igaza volt amikor azt mondta „Minden álmunk valóra válhat, ha van bátorságunk a nyomukba eredni.”

Alexandra mindössze fél éve működteti saját elképzelései alapján megvalósult női – családi magazinját, de máris több mint 8000 követője van a facebook-on.
- Szívügyem, hogy csak kipróbálásra érdemes dolgokról írjunk.- vallja.

A Womanity érdekessége, hogy időről- időre közönségtalálkozót is szerveznek az oldal olvasóival.
Az események célja, hogy a magazinban említett termékeket, az olvasók nem csak képekben, betűkben látják, mint egy hagyományos online női magazinnál, hanem a virtuális világból kilépve, személyesen is tesztelhetik a portálon, és a cikkekben említett készítményeket.



Mióta érdekel az írás/ újságírás?


Gyerekkorom óta szívesen írok. Korábban a körülöttem lévő dolgokhoz fűződő érzéseimet mindig leírtam amolyan naplófélébe, vagy épp versírással próbálkoztam. Ennek ellenére, az újságírás szakra csak ad hoc jelentkeztem, nem tudatosan készültem erre a pályára.

Makói kötődéseid is vannak, ha jól tudom! Mesélnél erről?


Szegeden születtem. Apátfalván nőttem fel, itt jártam általános iskolába.
A felső tagozatos éveimben viszont egyre több időt töltöttem Makón az edzések miatt. Ekkor kezdtem versenyszerűen sportolni a Makó Budo Klub aerobik szakosztályánál, Pósa Mónika volt az edzőm.
Később a József Attila Gimnáziumba jártam, a középiskolás éveim alatt már a húgom is versenyzett, emlékezetes időszak volt. Az edzések után minden este, együtt gyakoroltunk otthon a szüleinkkel.
Akkor a tanulás mellett erről szólt az életünk, de megérte.
Az élsport nem csak rengeteg érmet adott nekünk, hanem az életre is felkészített. Ezekben az években a Makói Városi Televíziónál kipróbálhattam a műsorvezetést, talán ez volt az első meghatározó média élményem.

Hogyan és mikor fogalmazódott meg benned, hogy egy önálló online női magazint szeretnél létrehozni?

Néhány évig Szegedre jártam egyetemre, de közben felvettek a TV2 Akadémiára, így Budapestre költöztem. Átjelentkeztem az ELTE-re és közben elvégeztem a csatorna képzését is.
Most már közel öt éve dolgozom itt több kiadónak szerkesztő-újságíróként.
Érdekes, hogy a kommunikáció szak ellenére, a magazin indulásáig nem voltam túl kommunikatív. Sokféle helyen dolgoztam, de sehol sem találtam a helyem. Nagyon elégedett voltam a lehetőségeimmel, viszont folyamatosan úgy éreztem, hogy valami más vár rám.
Fél évvel ezelőtt egyik napról a másikra úgy döntöttem, hogy felkészültem arra a „valami másra”, és elindítottam a Womanity-t.
Ez hozta meg számomra azt a típusú személyiségváltozást, ami alapján mostanra megtanultam, hogy nem másoknak kell megfelelnem.
Az számít, hogy mi a véleményem, és mennyire bátran merem vállalni, továbbadni azt.
Kidolgoztam a koncepciót, ami az oldal indulásával azonos héten máris Zsigmond Márta Médiadíjat kapott. Ez egy olyan elismerés, mely után nem volt kérdés, hogy folytatnom kell a magazinnal kapcsolatos munkámat.

Hogyan sikerült elindítanod az oldalt? Voltak segítőid? Sikerek? Kudarcok?

A családom és a párom támogatását mindenképpen kiemelném.
De tulajdonképpen mindenki, aki az elmúlt 26 évben megfordult az életemben. Szerencsés vagyok, mert ellenszélben is szeretek repülni, így azoknak is hálás vagyok a tapasztalatért, akik nem biztos, hogy csak jó érzéseket okoztak.
Minden élményt, érzést, intuíciót elteszek magamban másokkal kapcsolatban, és vigyázok, hogy el ne felejtsem, mit tanultam általuk. A kudarcokat illetően egyébként abban hiszek, hogy előbb mindig a megoldás érkezik, és csak utána a probléma.

Hogyan építetted fel az oldalt?


Szerettem volna egy új szemléletű női-családi magazint létrehozni. Kulcsfontosságú volt, hogy a Womanity ne álljon be a magazinpiac termékeinek sorába, képviseljen valami egészen különlegeset. Persze, nem a női magazinok ellen beszélek, sőt!
Egy kicsit szeretném a Womanity-n keresztül felhívni a figyelmet arra, hogy milyen fontos társadalmi előnyei vannak az online női oldalaknak. Erről írtam a diplomamunkámat is. A Womanity-n kiemelt figyelmet kap a tartalomszolgáltatás, a kreatív írás, a bemutatott termékek, szolgáltatások, programok minősége. Szívügyem, hogy csak kipróbálásra érdemes dolgokról írjunk.

Hogyan kell elképzelni egy napodat?


Amióta elindult a Womanity, nagyjából megállás nélkül dolgozom. A korábbi munkáimat sem számoltam fel teljesen, így az órák, napok, hetek, hónapok jó ideje teljesen összefolynak. Sok a teendőm, állandóan versenyt futok az idővel…

Egyedülálló módon, eseményt is szerveztél az oldaladon megjelent cikkek mellé!
Milyen visszajelzéseket kaptál ezzel kapcsolatban?
Tervezel – e még ilyesmit? … esetleg Makón?

Igen, a magazin teljesen úttörő része, hogy a Womanity-n bemutatott cégeket időszakos rendezvények keretében személyesen is megismerhetik az olvasóink. Ilyenkor ki is próbálhatják azokat a dolgokat, amelyekről a magazin oldalán olvashatnak. Úgymond, az eseményeinkkel is hitelesítjük a reklámot.
Az első „A Legjobb Napod” nevű rendezvényt nagyon nagy sikerrel zártuk, én sem gondoltam volna, hogy máris ennyire népszerű lesz.
Az a cél, hogy az olvasók ne csak képekkel, betűkkel és alkalmazásokkal találkozzanak egy online női magazin vonatkozásában, hanem a virtuális világból kilépve, személyesen is tesztelhessék a reklámokat.
Mivel a magazin és a rendezvény nálunk kéz a kézben járnak, így folyamatosan lesznek újabbak.
A következő dec. 20-án lesz a Lurdy Rendezvényközpontban.
Bízom benne, hogy a jövőben Makón is lesz lehetőségünk megszervezni.

Honnan meríted a témákat a cikkekhez?

Ez a legkönnyebb feladat. A magazin a női sokoldalúságra lett szabva, így nagyon színes a tematika. Szinte bármilyen, női érdeklődésre számot tartó téma megjelenik az oldalon. De egyébként meglepően magas a férfiolvasóink száma is.

Rajtad kívül hányan dolgoznak még az oldalnál? Mi a te feladatod?


Az elmúlt fél évben kisebb projektek erejéig többen is besegítettek, de lényegében minden feladatot én láttam el. A magazin népszerűsége viszont elképesztő dinamikusan nő, nagyon sok megkeresésünk van, egyre nagyobb a közönségünk. A fejlődéssel együtt pedig több emberre is szüksége van a cégnek. Az egyik barátnőm, aki hosszú ideje belelátott ebbe az egész „Womanity-varázsba”, a közelmúltban felmondott a munkahelyén, hogy a magazinnak dolgozhasson.
Jó érzés, hogy ennyien és ennyire bíznak a cég és a magazin sikereiben.

Mennyi időd van hazalátogatni? Mit jelent neked Makó?


Az egyik legnehezebb dolog számomra, hogy ritkán látom a családomat.
Azt hiszem, felnőttként sem fogom sosem szégyellni, hogy nekem ők az univerzumot jelentik. Mérhetetlenül hálás vagyok a lehetőségekért, a szeretetért, a jó példáért, a szigorúságért, mindenért.
Meghatározó éveket töltöttem Makón, mindig is szerettem ezt a várost. Örök barátok, felejthetetlen élmények, emlékek kötnek ide.

Az írás mellett mivel foglalkozol? Mit szeretsz csinálni?


Az írás ma már csak egy része a munkámnak. Nincs sok szabadidőm. Könnyebbséget jelent viszont, hogy már nem a megfelelés, hanem a szeretetteljes önkifejezés motivál. Így azért sokkal könnyebb helytállni a munkám minden területén.

Jövőbeli terveid? Mit szeretnél elérni?


Az egyik legnagyobb álmom valósult meg azzal, hogy a Womanity Magazin nevét egyre inkább felkapja a szél, amikor valahol kimondják. De nagyon sok tervem van még, szinte minden napra jut egy-kettő. Kisebb-nagyobb céljaim mindig vannak. De most azt érzem, egy ideje a legjobb úton vagyok, itt már nem feltétlenül kergetek nagy álmokat. Csak időt és kitartást szeretnék, hogy végig tudjak menni ezen az úton.

A December 20-án, a Lurdy Rendezvényközpontban megrendezésre kerülő Womanity Magazin karácsonyi eseményére, a Makóról és környékbeli településekről érkezőknek a részvétel díjtalan.

Kozserán Beáta

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.

2024. Április 23. 06:52, kedd | Belföld

Rekordszámú jelentkező regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

Rekordszámú jelentkező, több mint 100 ezer önkéntes regisztrált az idei TeSzedd! hulladékgyűjtési akcióra

2024. Április 23. 06:46, kedd | Belföld

Csaknem 200 ezer notebookot osztanak ki a nyári szünetig

A nyári szünet kezdetéig csaknem 194 ezer hordozható számítógépet juttatnak el az ötödik, a hatodik és a kilencedik évfolyamos diákoknak, valamint a köznevelési intézményeknek