Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2014. Május 27. 09:00, kedd | Helyi
Forrás: idokep.hu

Záporok, zivatarok, sőt jégeső is lehet ma

Záporok, zivatarok, sőt jégeső is lehet ma

Ma előfordulhatnak záporok és zivatarok, de van esély jégesőre, felhőszakadásra is. 26 fok körül lesz a délutáni hőmérséklet.

Kedden a Dunántúlon már csak néhol,a Dunától keletre továbbra is többfelé alakulhat ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás, jégeső is. A délnyugatira forduló szelet élénk, zivatarok idején erős lökések kísérhetik. Hajnalban 12 és 17, délután pedig 23 és 28°C között alakul a hőmérséklet.

Távolabbi kilátások

Szerdán egy hidegfront hozhat újabb záporokat, zivatarokat. A Dunántúlon nyugatira, északnyugatira fordul a szél és megélénkül. Visszaesik a hőmérséklet, a Dunántúlon már csak 20 fok körül alakulhatnak a maximumok, ezzel szemben keleten még 25°C köré melegszik a levegő.

Csütörtökön is több helyen kialakulhatnak záporok, helyenként zivatarok. Időnként élénk, zivatarok idején erős lehet a szél, délutánra 19 és 24°C közé melegedhet a levegő.

Péntektől jelentősen megnő az előrejelzések bizonytalansága, a legfrissebb számítások szerint elsősorban az ország keleti felén alakulhat ki újabb csapadék. Kissé hűvösebb, időnként szeles lehet a folytatás.

Kedden tovább folytatódik a párás, fülledt idő, melynek következtében fejfájás, fáradékonyság, alvászavarok jelentkezhetnek, ingadozhat a vérnyomás, valamint az átlagosnál türelmetlenebbek, ingerlékenyebbek lehetünk. Záporok, zivatarok idején felerősödhetnek az asztmás tünetek. Kerüljük a zsíros, nehezen fogyasztható ételek fogyasztását! A napos tájakon erős, helyenként nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért ne feledkezzünk meg bőrünk megfelelő védelméről!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 20. 16:00, hétfő | Belföld

Gyérítik a szúnyogokat

Kilenc vármegyében, csaknem ötvenezer hektáron gyérítik a szúnyogokat

2024. Május 20. 12:00, hétfő | Sport

Kosárlabda

3x3-as olimpiai selejtezőtorna - Magyarország - Csehország

2024. Május 20. 09:00, hétfő | Sport

Labdarúgás-Németország

Legidősebb fia gólja ellenére vereséggel búcsúzott a Hertha kispadjától Dárdai Pál

2024. Május 20. 06:00, hétfő | Belföld

Hajóbaleset Verőcénél

A Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság hajói