Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2014. Június 23. 08:30, hétfő | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor/idokep.hu

Záporral és jéggel kezdett a hét

Záporral és jéggel kezdett a hét

Jégesővel és heves záporral kezdődött a hétfő Makón, a hét további részében is erre lehet számítani.

Hétfőn a kezdeti napos időt követően a délutáni órákban az ország délnyugati felén már erőteljesebb lesz a gomolyfelhő-képződés. Arrafelé záporok, zivatarok is kialakulhatnak és jégeső sem kizárt. Hajnalban a minimumértékek 10-15°C körül, napközben a csúcshőmérséklet 26 és 30°C között alakul.

Kedden egy hidegfront előterében nagy nedvességtartalmú levegő áramlik fölénk, így sokfelé kialakulhatnak záporok, zivatarok, végre több helyen is jelentős csapadék enyhítheti a szárazságot. Jó pár fokkal visszaesik a hőmérséklet.

A front hullámot vethet felettünk, így a hét közepén is folytatódhat a záporokkal, helyenként zivatarokkal tűzdelt időjárás. A hőmérséklet egy-két fokkal elmarad majd a sokéves átlagtól, és a légmozgás is több alkalommal élénk, erős lehet.A hét második felétől, csütörtökön és pénteken már egyre kevesebb helyen valószínű záporok kialakulása, a szél azonban még többfelé élénk, erős lökésekkel kísért lehet. Kánikulától nem kell tartanunk, a hőmérsékletet illetően tavaszias időre számíthatunk.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 09. 09:40, csütörtök | Kék hírek

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a pénzügyőrök egy albán autóban

Lőfegyvereket és hangtompítókat találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei egy albán rendszámú autóban az M5-ös autópálya hetényi pihenőhelyén.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 09. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán elnök: Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal

Ukrajna érdekelt a jószomszédi kapcsolatokban Magyarországgal, és a kétoldalú együttműködés fejlesztésében a kereskedelem, az energia és a logisztika területén