Blog | Koskacukor
2014. December 12. 20:09, péntek
Cannellini babos, kolbászos rizottó

Téli olasz ebéd!
Cannellini babos, kolbászos rizottó
Hozzávalók:
200 g arborio rizs
1 fej fehér hagyma
2 evőkanál olívaolaj
1,5 dl száraz fehérbor
100 g jó minőségű kolbász
1 liter forró csirke húsalaplé
só, bors
2 teáskanál majoránna
1 konzerv cannellini bab
30 g vaj
50 g reszelt parmezán
Elkészítés:
A hagymás pucoljuk meg és daraboljuk apróra, majd dinszteljük meg egy kevéske olívaolajon. A kolbászt szeljük vékony karikára, adjuk a hagymához és süssük zsírjára.
Tegyük hozzá a kimért rizst, pirítsuk fehéredésig, majd öntsük fel száraz fehérborral. Miután elpárolgott az illata, merjünk hozzá két merőkanálnyi forró csirke húsalaplét és folyamatos kevergetés közben mindig adagoljunk hozzá egy-egy merőkanállal, amint magába szívta. Ízesítsük közbe majoránnával, sóval és borssal. Amikor már majdnem megfőtt a rizs, adjuk hozzá a leszűrt cannellini babot. A vége felé érdemes sűrűbben kóstolgatni, nehogy szétfőzzük a rizst, és amikor még éppen roppan, akkor már ne adjunk hozzá több alaplét, hagyjuk, hogy szépen besűrűsödjön. Ha késznek látjuk, vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vajat és a parmezánt, keverjük krémesre és hagyjuk pár percig állni, ezután tálaljuk.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...