Blog | Koskacukor
2014. December 20. 07:47, szombat
Dupla mogyorós, diós-kakaós kiflik

Mogyoró, dió és kakaó...
Dupla mogyorós, diós-kakaós kiflik
Hozzávalók (16 db kiflihez):
30 dkg teljes kiőrlésű tönköly búzaliszt
15 dkg mascarpone
2 evőkanál nyírfacukor
1 teáskanál sütőpor
1 tojás
2 evőkanál hideg víz
Töltelékhez:
5 dkg török mogyoró
5 dkg sótlan földimogyoró
5 dkg dió
4 dkg vaj
1 teáskanál méz
2 evőkanál holland kakaó
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit mérjük ki egy tálba, majd gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal. Viszonylag elég könnyű lesz és gyorsan össze fog állni. Pihentessük hűtőbe addig, amíg a tölteléket elkészítjük.
A mogyorókat és a diót vegyesen daráljuk le. A vajat olvasszuk fel, adjuk hozzá a mézet és keverjük simára. Kanalazzuk a ledarált mogyorókra, dióra és jól keverjük össze.
Vegyük ki a tésztát a hűtőből, majd nyújtsuk ki egész vékonyra, kör alakúra. Természetesen ne annyira, hogy át lehessen rajta látni, mert a diós masszát elég nehéz rajta elkenni és el fog szakadni.
Miután kinyújtottuk, tegyünk a tészta több pontjára a kakaós masszából és egy habkártya segítségével simítsuk el egyenletesen.
Pizza vágó, vagy egy éles kés segítségével osszuk el 16 részre. Szép hosszúkás cikket kell, hogy kapjunk. Tekerjük fel egyesével, majd sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk.
Előmelegített 200°C-os sütőbe tesszük és kb. 10-12 perc alatt készre sütjük.
Porcukorral meghintve tálaljuk.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...