Blog | Koskacukor
2014. November 04. 07:11, kedd
Házi majonéz

Házinál nincs jobb!
Házi majonéz
Hozzávalók:
125 ml olívaolaj
1 tojás sárgája
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál fehérborecet
2 teáskanál mustár
1 teáskanál nyírfacukor
só, bors
Elkészítés:
A tojás sárgáját tegyük egy kisebb, de magas falú tálba, majd habverővel folyamatosan keverjük úgy, hogy a kimért olajat lassan hozzácsurgatjuk. Készíthetjük turmixgépbe vagy botmixerrel.
Mire elfogy az olaj, szép krémesnek, habosnak kell lennie. Ízesítsük citromlével, fehérborecettel, mustárral, cukorral, sóval, borssal. Jól keverjük össze. Üvegbe, lezárva tárolva és hűtőbe téve pár napig eláll.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...