Blog | Koskacukor
2014. December 20. 07:36, szombat
Kínai ötfűszeres kacsa, gránátalmalében és vörösborban párolva, sütőtökkel és édesburgonyával egybesütv

Karácsonyi kacsa!
Kínai ötfűszeres kacsa, gránátalmalében és vörösborban párolva, sütőtökkel és édesburgonyával egybesütve
Hozzávalók:
1 kisebb kacsa
kínai ötfűszer keverék
só
2 dl száraz vörösbor
1 gránátalma
1 kisebb sütőtök
1 nagy édesburgonya
Elkészítés:
A kacsát feldaraboljuk, majd minden részét jól besózzuk és megszórjuk bőven kínai ötfűszer keverékkel, egy nagyobb tepsibe helyezzük. Leöntjük jó minőségű vörösborral, majd egy fél gránátalma levével.
A sütőtököt és az édesburgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és a kacsa mellé tesszük. Alufóliával letakarjuk. Előmelegített 190°C-os sütőbe kb. 1,5 órán keresztül pároljuk. Amikor a hús megpuhult, levesszük az alufóliát, meglocsoljuk a saját szaftjával és további 20-25 percre visszatoljuk.
Tálaláskor a gránátalma másik felével megszórjuk. A savanykás íze frissen nagyon jól harmonizál a fűszeres kacsával.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...