Blog | Koskacukor
2014. December 02. 07:04, kedd
Mézes puszedli szilvalekvárral

Sült mézes puszedli illata....
Mézes puszedli szilvalekvárral
Hozzávalók (30 db-hoz):
200 g tk. tönköly liszt
150 g fehér liszt
1 teáskanál sütőpor
2 teáskanál mézeskalács-fűszerkeverék
120 g vegyes virágméz
40 g porcukor (nyírfacukor)
2 evőkanál tej
2 tojás
45 g olvasztott vaj
Töltelékhez:
kemény házi szilvalekvár
Hempergetéshez:
porcukor
Elkészítés:
A liszteket mérjük ki egy tálba, keverjük bele a sütőport, a mézeskalács-fűszerkeveréket és a porcukrot. Ha folyékony mézzel rendelkezünk, akkor jó úgyis, hogy felolvasztás nélkül hozzá mérjük, ha nem akkor olvasszuk fel a vajjal együtt. Miután hozzáadtuk a mézet, a vajat, a tejet és a két tojást, keverjük össze robotgéppel, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük a hűtőbe minimum fél órára.
Készítsünk a tésztából 30 egyforma golyókat, a közepére nyomjunk egy mély lyukat az ujjunkkal, kanalazzunk bele egy kevéske szilvalekvárt (csak a kemény jó) és formáljunk belőle óvatosan kicsit laposabb golyókat.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk, majd toljuk be a 180°C-os előmelegített sütőbe kb. 10 percre. Miután megsültek egyből szedjük ki egy porcukorral tele tálba és hempergessük meg benne.
Kekszes dobozba tárolva sokáig eláll és puha marad!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...