Blog | Koskacukor
2014. December 05. 06:55, péntek
Narancslekvár

Gasztroajándék ötlet!
Narancslekvár
Hozzávalók (2 db 2 dl-es üveghez):
75 dkg (nettó) narancs
3 narancs héja
1 citrom héja
1/2 citrom leve
30 dkg cukor
1 dl víz
Elkészítés:
Burgonya hámozóval három narancsról és egy citromról, - ha tudunk vegyünk bio-t, vékonyan szedjük le a héját, majd forrázzuk le.
Késsel meghámozunk közel 1 kg narancsot úgy, hogy kívülről egyáltalán ne maradjon fehér rész. Daraboljuk fel apróra a leforrázott héjakkal együtt és tegyük lábasba, a citromlével és a vízzel együtt. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a cukrot. Természetesen lehet ízesíteni, fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal, ánizzsal, de én most simán egyszerűen készítettem el.
Közepes lángon rotyogtassuk 45 percig. Kb. ennyi idő kell, amíg teljesen besűrűsödik. Az utolsó 10 percben figyeljünk rá, mert könnyen leég. Töltsük tiszta üvegekbe, jól zárjuk le vagy használjuk fel egyből. :)
//koskacukor.blogspot.hu/2014/12/narancslekvar.html
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...