Városlista
2025. április 24, csütörtök - György

Blog | Koskacukor

2014. December 05. 06:55, péntek

Narancslekvár

Narancslekvár

Gasztroajándék ötlet!

Narancslekvár
Hozzávalók (2 db 2 dl-es üveghez):

75 dkg (nettó) narancs
3 narancs héja
1 citrom héja
1/2 citrom leve
30 dkg cukor
1 dl víz

Elkészítés:
Burgonya hámozóval három narancsról és egy citromról, - ha tudunk vegyünk bio-t, vékonyan szedjük le a héját, majd forrázzuk le.
Késsel meghámozunk közel 1 kg narancsot úgy, hogy kívülről egyáltalán ne maradjon fehér rész. Daraboljuk fel apróra a leforrázott héjakkal együtt és tegyük lábasba, a citromlével és a vízzel együtt. Forraljuk fel, majd adjuk hozzá a cukrot. Természetesen lehet ízesíteni, fahéjjal, szegfűszeggel, szegfűborssal, ánizzsal, de én most simán egyszerűen készítettem el.
Közepes lángon rotyogtassuk 45 percig. Kb. ennyi idő kell, amíg teljesen besűrűsödik. Az utolsó 10 percben figyeljünk rá, mert könnyen leég. Töltsük tiszta üvegekbe, jól zárjuk le vagy használjuk fel egyből. :)

//koskacukor.blogspot.hu/2014/12/narancslekvar.html

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor

Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával

Karácsony után is finomat

2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor

Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj

Szilveszteri hidegtálra

2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor

Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral

Mézeskalács másképpen...