Blog | Koskacukor
2014. November 29. 07:20, szombat
Narancsos, gyömbéres saslik, cayenne borsos édesburgonyával
Könnyű szombati ebéd!
Narancsos, gyömbéres saslik, cayenne borsos édesburgonyával
Hozzávalók:
50 dkg felkockázott lapocka
1 narancs leve
1 teáskanál reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál kakukkfű
1 evőkanál olívaolaj
só, bors
Cayenne borsos édesburgonyához:
édesburgonya
só, bors
cayenne bors
2 ek. olívaolaj
ruccola
Elkészítés:
Először készítsük el a pácot. A narancs levéhez reszeljünk egy kis friss gyömbért, törjünk hozzá két gerezd fokhagymát, keverjünk hozzá egy evőkanál olívaolajat és fűszerezzük kakukkfűvel. Ízesítsük sóval, borssal. A pácba forgassuk bele a felkockázott lapockát, majd fóliázzuk le és tegyük be a hűtőbe min. 3 órára, de a legjobb egy éjszakára.
Szúrjuk fel saslik pálcikákra, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztassuk és kb. 40-50 perc alatt süssük készre 200°C-os előmelegített sütőben. Az édesburgonyát (én most három színűt használtam) sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg jól cayenne borssal és locsoljuk meg egy kevéske olívaolajjal. Forgassuk át, majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsire. Tegyük a hús mellé a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük puhára.
Ruccolával tálaljuk!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...