Blog | Koskacukor
2014. December 26. 11:11, péntek
Pavlova

Azaz habcsók torta!
Pavlova
Hozzávalók:
8 tojásfehérje
440 g porcukor
2 evőkanál étkezési keményítő
1 evőkanál citromlé (vagy ecet)
Továbbá:
3 dl habtejszín
porcukor (ha nem cukrozott) ízlés szerint
gyümölcsök (2 db kiwi, 1/2 gránátalma, 4 mandarin)
Elkészítés:
A porcukrot szitáljuk át. A tojásfehérjét kezdjük el habbá verni és amikor egészen jól felverődött, akkor adagoljuk hozzá a porcukrot. Egyszerre csak egy evőkanállal, hogy a cukornak legyen ideje elkeveredni. A végén tegyük bele a keményítőt és a citrom levét. Jó kemény, csúcsos habnak kell lennie. Egy sütőlemezt, vagy gáztepsit béleljünk ki sütőpapírral. Halmozzuk rá a felvert tojásfehérjét és habkártya segítségével formázzuk kerekre és magasra. Előmelegített 150°C-os sütőbe tegyük 20 percre, majd vegyük le 120°C-ra és így süssük tovább 1 órán keresztül. (Nekem gázsütőm van, és egy fakanállal ki kellett támasszam az ajtót, de úgy, hogy éppen egy kis rés legyen, így nem pirult meg. Erre figyeljünk oda és törekedjünk arra, hogy szép világos színe legyen.) Onnan fogjuk tudni, hogy kész, amikor megtapintjuk szilárdnak kell lennie.
Félig nyitott sütő ajtó mellett hagyjuk kihűlni. Érdemes egy éjszakával hamarabb elkészíteni, mert legalább 6 óra kell neki.
Felvert tejszínhabbal, gyümölccsel díszítjük!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...