Blog | Koskacukor
2014. November 05. 07:04, szerda
Pisztáciás bundában sült csirkemell, édesburgonyapürével és házi majonézzel

Gyors, egyszerű, egészséges!
Pisztáciás bundában sült csirkemell, édesburgonyapürével és házi majonézzel
Hozzávalók:
Pisztáciás bundában sült csirkemellhez:
60 dkg csirkemell
só, bors
10 dkg (héj nélkül) sós pisztácia
4-5 evőkanál zsemlemorzsa
cayenne bors
2 tojás
3 evőkanál liszt
olívaolaj
Édesburgonyapüréhez:
3 közepes édesburgonya
kevés tej és vaj
só, bors
szerecsendió
Házi majonéz receptje itt található.
Elkészítés:
A csirkemellet vágjuk szép vékony szeletekre. Egyesével sózzuk és borsozzuk.
A pisztáciát durvára daraboljuk és összekeverjük a zsemlemorzsával, amihez egy kevés cayenne borsot adunk. Felverjük a tojást, a lisztet egy lapos tányérra kanalazzuk, majd minden egyes csirkemellet bepanírozunk.
Előveszünk egy olyan tepsit, amihez van rács. A rácsra helyezzük a bepanírozott csirkemelleket, majd jól bespricceljük olívaolajjal. Előmelegített 200°C-os sütőbe tesszük. 20 percig sütjük az egyik oldalát, majd megfordítjuk, a másik felét is megspricceljük és további 20 percig a másik oldalát. Azért figyeljünk közbe rá, nehogy megégjen a panír. A sülési idő függ a csirkemell vastagságától illetve a sütőtől.
Az édesburgonyát meghámozzuk, felkockázzuk és sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, majd összetörjük és kevés tejjel, vajjal habosra keverjük. Sóval, borssal és szerecsendióval ízesítjük.
Mellé házi majonézt kínálunk!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...