Blog | Koskacukor
2014. December 22. 19:47, hétfő
Sült fokhagyma krémleves

Forró krémleves...
Sült fokhagyma krémleves
Hozzávalók:
5 fej fokhagyma
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
só
1 liter húsalaplé
1 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
2 evőkanál liszt
só, bors
kakukkfű
1 dl tejszín
Elkészítés:
A fokhagymát bontsuk gerezdekre, tegyük alufóliára, locsoljuk meg olívaolajjal, szórjuk meg egy kis sóval, majd csomagoljuk be és már mehet is az előmelegített 200°C-os előmelegített sütőbe 15 percre, majd kicsomagolva süssük tovább 180°C-on 10 percig.
A vöröshagymát daraboljuk apróra, kevés olajon pirítsuk meg, majd öntsünk rá egy kevés húsalaplét. Szórjuk meg liszttel, folyamatosan keverjük habverővel és öntsük rá az összes alaplét. Sóval, borssal és kakukkfűvel ízesítsük. Miután felforrt, turmixoljuk simára, majd tejszínnel krémesítsük.
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...