Blog | Koskacukor
2014. Október 30. 06:50, csütörtök
Zöldfűszeres sült kelbimbó, lilahagymával

Vacsorára vagy köretként?
Zöldfűszeres sült kelbimbó, lilahagymával
Hozzávalók:
1 kg kelbimbó
2 fej lilahagyma
1 evőkanál rozmaring
1 evőkanál kakukkfű
só, bors
extra szűz olívaolaj
Tetejére tehetünk:
- pirított bacont
- feta vagy márvány sajtot
- joghurt öntetet
Elkészítés:
Tisztítsuk meg a kelbimbókat. Távolítsuk el a külső leveleket, vágjuk le a végét, majd vágjuk ketté.
Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. A lilahagymát pucoljuk meg, majd szeljük cikkekre. Osszuk el a kelbimbók mellé. Locsoljuk meg jó minőségű extra szűz olívaolajjal. Szórjuk meg sóval, borssal és a kétféle fűszerrel.
Előmelegített 180°C-os sütőbe süssük 40-45 percig. Figyeljük közbe, nehogy megégjen az alja.
Tálaljuk önmagába a fent említett feltétek valamelyikével vagy köretként!
Véleményed van? Szólj hozzá!
További bejegyzések a blogban
2014. December 30. 09:21, kedd | Koskacukor
Füstölt szalonnás párolt káposztával töltött csirkecomb, burgonya gratinnal és sopszka salátával
Karácsony után is finomat
2014. December 29. 10:19, hétfő | Koskacukor
Aszalt gyümölccsel és gesztenyével töltött karaj
Szilveszteri hidegtálra
2014. December 28. 20:56, vasárnap | Koskacukor
Mézeskalács marciánnal, szilvalekvárral
Mézeskalács másképpen...