Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2012. Augusztus 24. 05:00, péntek | Külföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Az történik Kínában, amitől mindenki félt

Az történik Kínában, amitől mindenki félt

Mindenütt szembetűnőek a brutális válság jelei.

Kilenc havi mélypontra esett a kínai feldolgozóipar augusztusban – legalábbis ezt mutatja a brit-hong kongi HSBC felmérése. A mutató 47,8 pontra esett a júliusi 49,3-ről. Azt, hogy Kína lassul mindenki tudja, de azt senki nem tudja, hogy ennek mi lesz a következménye és mi lesz a kifutása.

A napokban megjelent kínai hírügynökségi értesülés szerint a kínai kormány és a jegybank nemsokára bejelent egy újabb ösztönző programot. De hogy ez mire lesz elég nem tudni, ugyanis a ma hajnali adat szerint az történik amitől mindenki félt, a kínai lassulás alapja, a külföldi megrendelések, a kereslet csökkenése. Amerika és Európa súlyos válságban van, megszorítások, nulla alapkamatok, zéró alatti kötvényhozamok világszerte, mindenütt szembetűnőek a brutális válság jelei. Azt pedig nyilván elfelejthetjük, hogy ezek után Magyarország és a forint elkaristolgat IMF-hitel nélkül.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 24. 08:46, szombat | Külföld

Oltásért szabadnap jár Romániában

Klaus Iohannis román államfő kihirdette pénteken azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

2021. Július 24. 07:00, szombat | Külföld

Római utat találtak a Velencei-lagúna fenekén

Ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben.

2021. Július 23. 17:03, péntek | Külföld

Már több mint 1,5 milliárd dózis vakcinát adtak be Kínában

Már több mint 1,5 milliárd dózis koronavírus elleni vakcinát adtak be Kínában a lakosság körében - közölte a kínai egészségügyi hatóság pénteken.

2021. Július 23. 15:02, péntek | Külföld

Töretlenül emelkedik a fertőzöttek száma Belgiumban

Belgiumban a koronavírus-járvány terjedésének több mint két hete tartó töretlen növekedése valamelyest mérséklődött, Hollandiában közel ezerrel csökkent a napi átlagos fertőzöttszám,