Városlista
2021. június 24, csütörtök - Iván

Hírek

2020. Február 12. 15:36, szerda | Bulvár
Forrás: Hajósi Miklós

Díjakat adtak át a Magyar Hollywood Tanács Oscar Partyján

Díjakat adtak át a Magyar Hollywood Tanács Oscar Partyján

Adolph Zukor díjat kapott Káel Csaba és Koltai Róbert

Az 300 fős exkluzív vacsorás rendezvényen, igazi hollywoodi hangulatban - amelyet a külsőségek és a dekoráció is kiválóan jeleztek - a magyar közélet képviselői, ismert művészek, filmesek, zenészek és a filmszerető közönség üdvözölte együtt a film ünnepét, a 92. Oscar-díj átadását. A Tanács a Los Angeles-i rendezvény élő közvetítéséig zenés programmal ünnepelt, majd vetítettképes előadással mutatták be a versenyben lévő filmes alkotásokat.
A rendezvénynek a Kuller József tulajdonában álló Europa Congress Center adott otthon.

Képgalériák az Oscar Party-ról: https://www.facebook.com/magyarhollywoodtanacs/

A színvonalas rendezvényközpont és a Dreams and Decors cég igazi hollywoodi hangulatot teremtett a kiemelt eseményhez. A vendégvárás idején a Brass Time zenekar szolgáltatta a kiváló zenét, a deszki Gong Pálinkaház pedig gyümölcspálinkáival kényeztette az érkezőket.

Bokor Balázs elnök a rendezvény elején átadta a szervezet három díját, a Paramount Premium díja, a Tony Curtis és az Adolph Zukor díjakat. A Paramount Premium díjat egyrészt olyan fiatal művészeknek adományozzák, akik művészeti tevékenységük ígéretes és eredményes kezdeti szakaszán vannak túl, amely ösztönzésként szolgálhat fejlődésük és továbbképzésük számára, hogy minél szélesebb körű közönségnek tetsző sikereket érjenek el. Másrészt olyan szervezetek, intézmények, személyiségek kaphatják, akik anyagi, erkölcsi és média támogatásukkal elősegítik, hogy a Tanács küldetését, a hollywoodi magyar gyökerek emlékének megőrzését, fenntartását és minél szélesebb körben történő bemutatását töretlenül végezhesse. A díjat a Crossart formáció, a Brass Time zenekar, a Diplomata Magazin, a Hatoscsatorna és Kuller József, az Europa Congress Center tulajdonosa kapta. A Tony Curtis díj elismertje Ráduly György, a Nemzeti Filmintézet filmarchívumának vezetője lett, aki a filmes hagyományok ápolásáért, a magyar filmkincs megmentéséért kapta a díjat.

Végül az Adolph Zukor örökségének megfelelően kimagasló tevékenységéért, a filmszakmában elért eredményeiért, a magyar film nemzetközi hírnevének erősítéséért Káel Csaba filmügyi kormánybiztos és Koltai Róbert színművész kapta, akik elismerésüket fejezték ki a civil szervezet munkája iránt.

A rendezvény résztvevői Bódy Magdi, Sasvári Sándor, a Brass Time, zenekar, a Crossart és a Holdviola zenekar előadását élvezhették. A rendezvény során megtekinthették Morovszki Ildikó festőművész kiállítását.

Technikai problémák igazi hollywoodi izgalmat okoztak, mivel hosszabb ideig nem sikerült az élő közvetítést az Oscar Gáláról beindítani. A nehézségen túljutva azonban a közönség reggel hatig folyamatosan követhette a Hollywood-i eseményeket. A résztvevők nagy örömmel fogadták, hogy végül is magyar vonatkozása is lett az Oscar-díj átadónak, hiszen a legjobb dokumentumfilm kategóriában az amerikai-magyar filmrendező, Steve Bognár „Amerikai gyár” című alkotása kapta meg az Oscar szobrot. Az is örömöt okozott, hogy a Los Angelesben élő zeneszerző, Sapszon Bálint hangszerelője volt az „Élősködők” című filmnek és cége, a Budapest Scoring vette fel hozzá a zenét magyar zenészekkel!
Az Europa Congress Center által felszolgált finom ételekhez igazán nagyszerű támogatást nyújtott a tarpa-i szilvapálinka, a deszki Gong Pálinkaház italai, a Csíki Sör, a Bajnóczy Pincészet, Az Árpád-hegyi Pincészet, a Csanádi pincészet és a Sápi borászat finom nedűi.

A felsorolt brand-ek mellett a rendezvény támogatói és partnerei voltak: Europa Congress Center, Tarpa Nagyközség, Primus ásványvíz, Visionteam, Szatmári Optikai Kft., Dreams and Decors, The Cake by Judy Miller, Brass Time, Crossart, Diplomata Magazin, Lillafüredi ásványvíz, PSA Security, Hatoscsatorna, KissFilm Stúdió, Hajóka Sport Fotó, Viszlai víz, Liliana Hotel.

Képgalériák az OSCAR Party-ról ITT!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 23. 14:05, szerda | Bulvár

Új tévésorozat készül George Simenon Maigret-regényeiből

Új angol nyelvű tévésorozat készül George Simenon klasszikus bűnügyi regényeiből, amelyek főhőse Maigret felügyelő.

2021. Június 23. 10:12, szerda | Bulvár

Sztárparádé Tiszalúcon - VIDEÓ

A maguk módján hírességek edzettek és mérkőztek meg egymással családias légkörben a tiszalúci focipályán.

2021. Június 21. 15:08, hétfő | Bulvár

A Sokkal több mint testőr 2. érdekelte a közönséget a hétvégén

A Sokkal több mint testőr 2. című filmre váltottak a legtöbben jegyet a hétvégén az észak-amerikai mozikban.

2021. Június 21. 08:37, hétfő | Bulvár

Will Smith kiadja a memoárjait

Will Smith kiadja a memoárjait. Az 52 éves hollywoodi sztár novemberre tervezi a könyv megjelenését.