Városlista
2021. szeptember 25, szombat - Eufrozina

Hírek

2014. Április 07. 06:00, hétfő | Helyi
Forrás: ofa

Diplomamentő program indul

Diplomamentő program indul

Csongrád Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központja tájékoztatása szerint, aki sikeres államvizsgája ellenére nyelvvizsga hiánya miatt nem kapta meg a diplomáját, az részt vehet a kormány által támogatott Diplomamentő programban.

A programban az vehet részt aki hazai egyetem vagy főiskolán már letette az államvizsgáját és rendelkezik a felsőoktatási intézmény által kiállított eredeti igazolással, miszerint diplomáját a nyelvvizsga hiánya miatt nem kapta kézhez, felsőoktatási intézménnyel nem áll hallgatói jogviszonyban, államilag elismert nyelvvizsga szükséges a hazai felsőoktatásban megszerzendő diplomájához, továbbá rendelkezik legalább alapfokú, B1-es tudásszinttel abból a nyelvből, melyre jelentkezni kíván.
Program keretein belül jelentkezni lehet angol, német és francia nyelvből 120, 180 valamint 240 órás képzésekre, mely befejezése után a képzésbe bekerülők államilag elismert, középfokú (B2) komplex nyelvvizsgát tehetnek 2015. december 31-ig.

Jelentkezni az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. honlapján elérhető OFATÁR rendszerben lehet. A regisztrálóknak lehetőségük nyílik arra, hogy előzetes igényfelmérésben vegyenek részt, amelyben felmérik, milyen nyelvből, milyen óraszámban, milyen intenzitással kívánnak részt venni a Diplomamentő programban. Amennyiben egyik nyelv sem felel meg korábbi tanulmányainak, akkor olasz, spanyol, orosz, illetve más nyelvet is megjelölhetnek, ilyen tanfolyamok azonban csak akkor indulhatnak, ha kellő számú érdeklődő van, és a meghirdetett három nyelvet választók előzetes képzési igénye nem fedi le a program költségét. Ezen felül a képzési helyszínek pontos meghatározásához, illetve az adott helyszínen az igényeknek megfelelő számú és intenzitású képzés indításához fontos információkat kapnak a program résztvevői.

A támogatott képzésben résztvevő maximum támogatása 240 órás nyelvi képzés esetén, a regisztrált álláskeresők első vizsgadíjával együtt bruttó 300 ezer Ft. A képzési költség átutalása a támogatott nevére kiállított számla alapján közvetlenül a képző intézmény részére történik. (A konkrét képzés képzési díja ettől eltérhet a képző intézmény beadott ajánlata alapján.) A szintfelmérés, a képzés és a tananyag a Diplomamentő programban résztvevők számára térítésmentes.

A nyelvvizsga költsége a pályázót terheli, kivéve, amennyiben a pályázó a pályázás pillanatában regisztrált álláskereső, és rendelkezik az illetékes Munkaügyi Központ által kiállított igazolással, akkor az első államilag elismert, általános, középfokú (B2) komplex nyelvvizsga díja a program keretében megtérítik. A Diplomamentő programban résztvevő a regisztrált álláskereső támogatott a képzés helye és lakhelye között 90%-os utazási kedvezmény igénybevételére jogosult.

A tervezett képzések indításához szükséges, hogy 2014. április 14-ig a jelentkező rögzítse részvételi szándékát az OFATÁR rendszerben. Amennyiben a regisztráció során kérdése merül fel, azt a diplomamento@ofa.hu e-mail címre küldheti meg. Az egyéneknek szóló pályázati felhívás várhatóan április közepén fog megjelenni az OFA NKft. honlapján, amelyet követően lehetőség nyílik pályázata benyújtására.

A képzésre történő jelentkezést szintfelmérés követi. Amennyiben a pályázó jogosulttá válik rá, a képzésben térítésmentesen vehet részt. A támogatás azonban a nyelvvizsga költségére nem terjed ki, kivéve a regisztrált álláskeresői státuszban lévőket, akiknek az első nyelvvizsga-lehetőség támogatott. Amennyiben nem sikerül az első nyelvvizsga, úgy még két lehetséges alkalommal mehet el nyelvvizsgára a program végéig.

Címkék: diploma

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 25. 17:00, szombat | Belföld

Újabb elemmel bővül az otthonteremtési program

A kormány újabb elemmel bővíti az otthonteremtési programot, amely további segítség a gyermekes családok számára - közölte a családokért felelős tárca nélküli miniszter sajtóosztálya szombaton az MTI-vel.

2021. Szeptember 25. 16:08, szombat | Külföld

Gyorsan nő a napi új fertőzöttek száma Ukrajnában

Ukrajnában a szombati adatok szerint az egy nap alatt feljegyzett új fertőzöttek száma meghaladta a nyolcezret, közülük több mint kétezren kórházi ápolásra szorulnak,

2021. Szeptember 25. 15:07, szombat | Belföld

Dolgoznak a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

A kormányzat jelenleg is dolgozik a Mátrai Erőmű gáztüzelésre történő átállításának tervein

2021. Szeptember 25. 14:02, szombat | Kék hírek

Több milliós kárt okoztak külföldi tolvajok Békéscsabán - VIDEÓ

Mezőgazdasági gépekről irányító rendszereket, a vezetőfülkékből érintőképernyős monitorokat lopott három külföldi férfi Békéscsabán.