Városlista
2021. június 24, csütörtök - Iván

Hírek

2021. Május 06. 17:09, csütörtök | Sport
Forrás: Hajósi Miklós

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

F4-es Dávid az F3-as Góliátok között

Bár a Gender Racing Dávidját Berta Benjáminnak hívják, de az ősi bibliai történetet majdnem teljesen tökéletesen ültette át a mai autósportban a fiatal versenyző a GRT idei második versenyére a legendás Monza-i pályán.

A versenynaptár alakulása miatt a csapat Monzában a Drexler Formel Cup és a TopJet F2000 Italian Trophy bajnoki fordulóján csak a Formula4-es autójával állt rajthoz Berta Benjáminnal a volán mögött. Aki viszont egyedül is annál nagyobb elánnal vetette magát a küzdelembe a legendás pályán ahol tavaly egyszer már rajthoz állhatott. Az időjárás változékonysága nem segítette a csapatot, sokat kellett dolgozni a megfelelő beállítások megtalálásához! Szerencsére a sok munkának meg lett a gyümölcse. Az időmérő edzésen Beni a közel negyven fős mezőnyben a leggyorsabb Formula4-esként a tizenkettedik rajtkockába kvalifikálta magát az első futamra. A rajt után a szokásos koreográfia következett: remek rajtot véve sikerült több F3-as és Formula Renault-os ellenfelet megelőznie és pár körön keresztül tartania, de aztán a technikai erőfölényük miatt elkopott Beni előnye és végül a tizenötödik helyen intette le a kockás zászló, ami viszont az újabb F4-es kategóriagyőzelmet és a Drexler Formel Cup értékelésének harmadik helyét is jelentette, így ismét felállhatott a legendás pálya célegyenes felé benyúló győzelmi dobogójára.

A vasárnapi versenynapra csúszott kicsit a program és végül már teljesen napos száraz pályán csaphatott össze a mezőny a második futamra. Ráadásul ezen Beni a kilencedik helyről vághatott neki a versenynek és a verseny első felében a hatodik hetedik hely környékén is autózott abszolút megvalósítva a Dávid és Góliát történet autósportos átiratát. Aztán egy safety car-os fázisnál az újra indításnál az erősebb technikával rendelkező ellenfelek jó pár helyet visszavettek, így végül a tizenhetedik helyen szelte át a célvonalat, most is a leggyorsabb F4-esként és a Drexler Cup értékelésében az F4 kategória győzteseként.

A Monza-i versenyhétvége ismét sok értékes bajnoki pontot hozott a számára, így lelkesen készül a következő bajnoki fordulóra mely a Drexler Formel Cup egyik hazai pályáján a legendás Red Bull Ringen kerül lebonyolításra május vége felé.
Beni elégedetten nyilatkozott a sikeres olasz hétvégéről:
„Nagyon örülök, hogy egy ilyen legendás pályán versenyezhettem ismét, egy ilyen népes mezőnyben. Úgy érzem nagyon jól sikerült az időmérő a sárga zászlók ellenére, esős körülmények között. Nagyon vártam a versenyeket, mert szombaton 12-ik helyről, míg vasárnap a 9-ik helyről rajtolhattam, ennyi erős autó között. Összességében a csapat is és én is elégedettek lehetünk a hétvégével, melyet ezúttal is szeretnék megköszönni a csapatnak és a szüleimnek.”

Gender Tamás csapatfőnök is örömmel kommentálta a hétvégét:
„Annak ellenére, hogy úgy alakult, hogy most csak egy autóval tudtunk részt venni, Beninek köszönhetően egy újabb nagyon sikeres hétvégét zárhattunk ezen a legendás pályán melynek mindig nagyon jó megérezni a különleges atmoszféráját. Az újabb nagyszerű kategóriagyőzelmek és az értékes bajnoki pontok mellett a másik legnagyobb fegyvertény az volt a hétvégén, hogy Beni olyan köridőket futott a pályán melyekkel az olasz F4 bajnokságban is stabilan ott lett volna az élmezőnyben, ami újabb komoly szakmai fejlődést mutat! Nagyon várjuk már, hogy a következő versenyhétvégén újra a Red Bull Ringen versenyezhessünk ahol a tavalyi évben a járványhelyzet miatt sajnos elmaradt a bajnoki forduló.”

Fotó: Gender Racing
- Boncz Elek -

Címkék: autósport

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 24. 17:03, csütörtök | Sport

Az MLSZ elnöksége köszönetet mondott a szurkolóknak

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége köszönetet mondott a válogatott szurkolóinak a \"feledhetetlen támogatásért\", melyet az Európa-bajnokság mérkőzései során nyújtottak a nemzeti csapatnak.

2021. Június 24. 16:32, csütörtök | Sport

Salgóról a Mecsekre, avagy raliról ralira

Villáminterjú Kronome Ákos raliversenyzővel a Mecsek Rally előtt, a Salgó rali után.

2021. Június 24. 09:56, csütörtök | Sport

Rossi: a legszebb tündérmesékben sem mindig tökéletes a vége

Marco Rossi szövetségi kapitány noha bravúrosnak tartja a Németország vendégeként elért 2-2-es döntetlen, a játékosaival pedig maximálisan elégedett, mégis csalódottan értékelt,

2021. Június 22. 16:02, kedd | Sport

A magyar válogatottnak a saját kezében a sorsa

A magyar labdarúgó-válogatott szerdán abban a tudatban léphet pályára Németország vendégeként a részben budapesti rendezésű Eb-n, hogy ha meglepetést okozva legyőzi esélyesebb riválisát, akkor nyolcaddöntőbe jut.