Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Március 26. 00:00, szerda | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Felvonulással köszöntik a tavaszt a makói motorosok

Felvonulással köszöntik a tavaszt a makói motorosok

A rendezvényen résztvevők jó idő esetén, Március 29-én szombaton, 15:00-kor a makói Spar parkolóból indulnak útnak.
A táv közel 20 km-es, amit a városon belül fognak megtenni a motorosok.

A felvonulás lassan már hagyománnyá növi ki magát a városban, hiszen tavaly az őszi szezont is hasonló eseménnyel zárták a motorsportkedvelők.

- Tavaly ősszel két barátommal támadt egy ötletünk, hogy mi lenne, ha szerveznénk egy szezonzáró motorozást. Kijelöltünk egy időpontot, és eseményt is létrehoztunk az egyik közösségi oldalon. Eleinte tényleg csak egy baráti motorozásnak indult, azt gondoltuk, hogy majd 10-15 fővel gurulunk egyet a városban, azonban ahogy közeledett a felvonulás, egyre több- és több ember csatlakozott az eseményhez, így gyarapodott a társaság.
Végül kb. 30 motoros jött össze, és kerültünk egy jót a városban. Mivel sok pozitív visszajelzést kaptunk, ezért úgy gondoltuk tavasszal is szervezünk egy szezonnyitó motoros felvonulást. Idén alaposabbak voltunk, hamarabb kezdtük a szervezést, hosszabb útvonalat terveztünk, és összeírtunk egy szabályzatot is, amit igyekszünk majd betartani!- beszélt a részletekről Szabó Dániel szervező.

A közösségi oldalon cikkünk megjelenéséig 49-en jelezték részvételi szándékukat, de a szervezők (Szabó Dániel, Kovács Marcell, és Márton Imre Marcell) a makói motorosokon kívül a vidéki résztvevők jelenlétére is számítanak.

Az időjárás előrejelzés szerint hétvégére jó idő várható,de egy esetleges esőzés esetén a felvonulás későbbi időpontban lesz megtartva.

A felvonuláshoz bárki, bármilyen típusú motorkerékpárral csatlakozhat!

Útvonal:


SPAR parkoló – Kossuth utca - Kálvária utca - József Attila utca - Teleki László utca – Vörösmarty utca - Szent István tér – Munkácsy utca – Zrínyi utca – Kölcsey utca – Szegedi utca - Lonovics sugárút - Állomás tér - Csokonai utca – Kálvin utca – Hédervári utca – Verebes utca - Kelemen László utca – Kertész utca – Aradi utca - Wekerle utca – Honvéd utca – Királyhegyesi utca - Tulipán utca - Erdélyi püspök utca - Návay Lajos tér - Tulipán utca - Hosszú utca - Justh Gyula utca - Ipari park - Ugar utca – Királyhegyesi utca – Honvéd utca – Wekerle utca – Aradi utca - Megyeház utca - Széchenyi tér - Szegedi utca – Szent János tér - Teleki László utca - parkoló

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 24. 08:46, szombat | Külföld

Oltásért szabadnap jár Romániában

Klaus Iohannis román államfő kihirdette pénteken azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

2021. Július 24. 08:00, szombat | Belföld

Csaknem kétszer annyi magyar utazott már idén Horvátországba, mint tavaly

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk

2021. Július 24. 07:00, szombat | Külföld

Római utat találtak a Velencei-lagúna fenekén

Ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben.

2021. Július 24. 06:00, szombat | Belföld

Autós üldözés után tartóztatták le, gyereket is veszélyeztetett

Letartóztatott a bíróság pénteken egy büntetett előéletű férfit, akit több mint félórás autós üldözés után fogtak el még kedden a zalaegerszegi rendőrök.