Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Március 23. 11:07, vasárnap | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Késsel vitte el a taxit

Késsel vitte el a taxit

15 percen belül elfogták a hódmezővásárhelyi rendőrök a menekülő támadót.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint 2014. március 22-én 17 óra 54 perckor egy férfi szállt be Szegeden a Mars téren egy taxiba. A fuvar először az algyői Tisza-hídig, majd Hódmezővásárhelyig szólt. Amikor megérkeztek a városba, az utas közölte, hogy mégis Mártélyig szeretne eljutni. A sofőr azt válaszolta, hogy nem vállalja a fuvart, ezért a férfi szálljon át egy helyi autóba. Az utas ekkor kabátjából egy kést vett elő, amivel fenyegetőzni kezdett. A taxis kiugrott a járműből, támadója pedig átült a kormány mögé és elhajtott.

A bejelentést követő 15 percen belül a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság helyszínre irányított járőrei a régi Tisza töltésen feltartóztatták a menekülő M. Lászlót. A 40 éves férfi a taxiból kiszállva ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért a járőrök csak testi kényszer alkalmazásával tudták elfogni és előállítani a rendőrkapitányságra.

A nyomozók felfegyverkezve elkövetett jármű önkényes elvétele bűntettének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Részletes beismerő vallomást tett, de tettére érdemi magyarázatot nem adott.

M. Lászlót a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kihallgatását követően őrizetbe vette. A 40 éves férfi tett még egy kísérletet a szabadulásra. Miközben a rendőrök a mellékhelyiséghez kísérték, megpróbált elszaladni, de az egyenruhások elfogták. Így fogolyszökés bűntettének megalapozott gyanúja miatt is büntetőeljárás indult ellene.

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság kezdeményezi az előzetes letartóztatását.

Címkék: rendőrség, taxi

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 24. 08:46, szombat | Külföld

Oltásért szabadnap jár Romániában

Klaus Iohannis román államfő kihirdette pénteken azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

2021. Július 24. 08:00, szombat | Belföld

Csaknem kétszer annyi magyar utazott már idén Horvátországba, mint tavaly

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk

2021. Július 24. 07:00, szombat | Külföld

Római utat találtak a Velencei-lagúna fenekén

Ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben.

2021. Július 24. 06:00, szombat | Belföld

Autós üldözés után tartóztatták le, gyereket is veszélyeztetett

Letartóztatott a bíróság pénteken egy büntetett előéletű férfit, akit több mint félórás autós üldözés után fogtak el még kedden a zalaegerszegi rendőrök.