Városlista
2021. június 21, hétfő - Alajos

Hírek

2014. December 24. 12:29, szerda | Helyi
Forrás: infomako.hu, makopress

Lakástűz a Kálvin utcán- összefogott Makó

Lakástűz a Kálvin utcán- összefogott Makó

Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony meglátogatta a keddi, makói lakástűz miatt kiköltöztetett családot szerda délelőtt.Több helyről is érkezik a segítség. A Malesich családot átmeneti szállásra költöztették.

Az önkormányzati lakásban 4 felnőtt és 2 gyermek lakott. A felnőttek és a 2 éves és 7 hónapos gyermekeket az ENI Hajnal utcai, Időskorúak Átmeneti Gondozóházába helyezték el. Az önkormányzat megoldásként az átmeneti helyzetet követően önkormányzati lakást biztosít a családnak.

"Az első kérdésem rögtön az volt, amikor értesültem a tragédiáról, hogy vajon miben segíthetek. Két pici gyermek is van a családban, Lara és Bence. Biztonságot adunk nekik ezzel az átmeneti megoldással. Köszönöm a tűzoltók, a katasztrófavédelem gyors és precíz intézkedését, az ENI munkatársainak segítségét és mindenkiét, aki részt vett a mentésben"- mondta el Farkas Éva Erzsébet polgármester asszony.

Balogh Róbert, makói tűzoltóparancsnoktól kapott tájékoztatás szerint kedden délután 16 óra 13 perckor érkezett a bejelentés, hogy tűz van egy makói Kálvin utcai paneltömb, 5. emeleti, zárószinti lakásában.

5 percen belül a helyszínre érkeztek, negyed órán belül eloltották a tüzet.Senki sem sérült meg. Lakosságvédelmi intézkedésre volt szükség, a fűtésszolgáltatást kellett visszaállítani, ehhez a szolgáltatótól szakembert hívtak, aki megoldotta a problémát. Senki sem maradt fűtés nélkül.

Az önkormányzati lakásban 4 felnőtt és 2 gyermek lakott.
A felnőttek és a 2 éves és 7 hónapos gyermeket az ENI Hajnal utcai, Időskorúak Átmeneti Gondozóházába helyezték el.
Egy külön szobát rendeztek be nekik, vacsorát kaptak.

Itt maradhatnak még krízis ellátás keretében, amíg nem találunk nekik új otthont. Az önkormányzat, megoldásként az átmeneti helyzetet követően önkormányzati lakást biztosít a családnak. Az egyik közösségi oldalon is elkezdtek szervezkedni az emberek, makóiak a makóiakért, nagyon jó érzés ezt látni.

Tudni, ha baj van, itt vagyunk egymásnak.Segítünk. - tette hozzá a város első embere.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 21. 18:08, hétfő | Belföld

Fiatal felnőttek voltak a szegedi kettős emberölés áldozatai

A húszas éveikben járó fiatal felnőttek voltak a vasárnap este felfedezett szegedi kettős emberölés áldozatai - értesült a helyszínen hétfőn az MTI tudósítója.

2021. Június 21. 17:03, hétfő | Külföld

Egy új vírusmutációt azonosítottak Indiában

A koronavírus újfajta mutációját azonosították az indiai Mahárástra államban, a vírusvariáns a delta plusz nevet kapta - írta hétfőn a The Hindustan Times című napilap.

2021. Június 21. 16:00, hétfő | Életmód

Május végéig 12 500 köbméter szeméttől tisztították meg az erdőket

A Tisztítsuk meg az országot akció keretében, május végéig 12 500 köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze az erdőkben az erdőgazdaságok

2021. Június 21. 15:08, hétfő | Bulvár

A Sokkal több mint testőr 2. érdekelte a közönséget a hétvégén

A Sokkal több mint testőr 2. című filmre váltottak a legtöbben jegyet a hétvégén az észak-amerikai mozikban.