Városlista
2021. június 21, hétfő - Alajos

Hírek

2014. Május 28. 16:48, szerda | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Közel nyolcvanan sétáltak SZÍVesen a Kerisekkel

Közel nyolcvanan sétáltak SZÍVesen a Kerisekkel

Részletek a cikkben!

Mint azt korábban megírtuk, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó, valamint a Lugosi Városi Kórház együttműködésben kiírt versenyén a makói Keris diákok is aktívan részt kívántak venni, mégpedig olyan egyedülálló módon, hogy ma délután egy rövid sétára invitálták a makóiakat.


A mozgalomnak a találó „SZÍVesen sétálnék veled” szlogent adták, ami be is váltotta a hozzáfűzött reményeket, hiszen a Keri 10.a –s diákjai, osztályfőnökök, Almási Éva, és intézményvezetőjük,Kozák György vezérletével, az oktatási intézmény növendékeivel,és tanáraival közel nyolcvanan vonultak az iskolától, a Hagymatikum fürdő irányában, egészen a kórházig.


Az egészségügyi központnál felállított standnál az érdeklődőknek, és a mozgalom résztvevőinek is lehetőség adódott az adakozásra: az adománygyűjtő dobozkában összegyűjtött pénzt, a szívbeteg gyerekek gyógyulására fordítja majd az osztály.


Meglepetéssel is készültek a szervezők. Minden résztvevőnek, a szívre közismerten jótékony hatású étcsokoládét osztottak szét.


A rendezvény a kórházon belül, a teniszpályán folytatódott, ahol a frissítők elfogyasztása mellett,Dr. Nagy Jenő, a makói kórház ovosigazgatója elmondta, hogy a magyar-román országhatáron átnyúló programnak köszönhetően már több korosztályt is sikerült megmozgatni, hiszen a kisiskolásoknak rajzpályázatot hirdettek, a Szív világnapján a felnőtteknek ingyenes szűrővizsgálatot biztosítottak, és most a középiskolásoknak kiírt versenynek köszönhetően is lehetőség adódik az ingyenes, beutaló nélküli kardiológiai szűrővizsgálatok igénybevételére.

- Hatot vállaltunk, de mindenkit meg fogunk vizsgálni – szögezte le a rendezvény végén az orvosigazgató.

A KERIsek ezzel a megmozdulással plusz pontokat szereztek a versenyben, aminek eredményhirdetését jövőhét hétfőn tartják majd.

A nyertes osztály júniusban kétnapos osztálykiránduláson vehet részt Lugoson, a lugosi győztes középiskolások pedig 2 hét múlva jönnek Makóra.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 20. 18:08, vasárnap | Belföld

Hangos motorozásáért szúrta hasba szomszédját

A Pest Megyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen, aki hasba szúrta szomszédját, mert zavarta a motorjának zaja.

2021. Június 20. 17:05, vasárnap | Bulvár

Édes kis kenguru vonatozik a MÁV-val – VIDEÓ

Megjelent a MÁV-Volán-csoport nyári menetrendje, amit egy cuki videóval hirdet a vasúttársaság.

2021. Június 20. 16:03, vasárnap | Belföld

Sújtókéssel vágta le szomszédja ujjait - VIDEÓ

Maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat az ellen a 34 éves férfi ellen az ügyészség, aki halálosan megfenyegette, majd egy sújtókéssel megsebesítette a szomszédjában lakó nőt.

2021. Június 20. 15:02, vasárnap | Külföld

Idén is elkészült Magyarország boldogságtérképe - VIDEÓ

A festői szépségű Szombathelyen a legboldogabbak az emberek. Legalábbis egy kutatás szerint.