Városlista
2021. július 25, vasárnap - Kristóf, Jakab

Hírek

2014. Március 22. 20:46, szombat | Helyi

Sajtóközlemény

Sajtóközlemény

Műanyag gyártótechnológiai központot hoz létre váci üzemében a Continental

• Egyedülálló műanyag kompetencia központot hoz létre a Continental Vácott
• Tavaly közel 50 új munkahelyet teremtett beruházásaival a cégcsoport váci és makói telephelyén, idén várhatóan további 40 új dolgozó állhat munkába ugyanitt
• Közel megduplázta üzemanyagtömlő eladásait a ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft

2014. március 17. - Folytatódik a Continental váci telephelyén tavaly elindított műanyag kompetencia központ kialakítása. A beruházás során olyan technológiákat telepít a cég az üzembe, melyek egy része a nemzetközi piacon is újdonságnak számít. A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft másik, makói telephelyén szintén folyamatban van egy kompetencia központ kialakítása, mely a Continental hűtő-fűtő cső szegmensének további 7 gyárát segíti majd világszerte.

Folyamatos fejlődés és növekedés
A ContiTech Fluid Automotive Hungária Kft 2013-ban mindkét telephelyén bővítette dolgozóinak létszámát, mely az új beruházások mellett az egyre bővülő megrendeléseknek is köszönhető. A cég tavaly 6,5 százalékkal több hűtő-fűtő terméket értékesített az előre tervezettnél, üzemanyagtömlő eladását pedig majdnem megduplázta az előző évhez képest. A Continental kiemelt célja az idei évben a növekedési ütem megtartása, és a megkezdett beruházások folytatása, ezáltal pedig újabb munkahelyek teremtése. Tavaly közel 50 fővel növelte dolgozói létszámát a cég a váci és makói telephelyen, és az idén további 40 új munkavállalóval bővülhet a két egység.

Egyedülálló műanyag kompetencia központ épül Vácon
2014 végére a beruházásoknak köszönhetően a műanyaggyártás széles palettája megtalálható lesz a váci üzemben. Az új, nemzetközi technológiák alkalmazásával és a műanyag kompetencia központ kialakításával egy új részleg jelenik meg a váci telephelyen. A fejlesztések tavaly év végén kezdődtek, ekkor elindulhatott a műanyag hűtő-fűtő csövek, üzemanyagcsövek, és a kipufogórendszerekben használt csövek gyártása a korábbi gumi alapú tömlők mellett, amely eredményeként bővült az üzem mérnökeinek száma is.
A fejlesztéseknek köszönhetően újabb piacok nyílhatnak meg a Continental előtt. Japán a műanyag hűtő-fűtő termékek iránt például kiemelten érdeklődik, így prototípus gyártást kezdtek már meg az egyik vezető japán autógyártóval, és tárgyalások folynak más nagynevú gyártókkal is. A piacvezető technológia alkalmazásával számos további megállapodást köthet a Continental olyan vezető autógyártókkal, amelyek korábban nem cserélték volna le beszállítóikat.
Az első negyedévben elindul a saját műanyag gyorscsatlakozók gyártása is Vácott, ezeket a termékeket korábban külsős cégektől vásárolta a gyár. Szintén még idén megkezdődik az SCR műanyag csövek előállítása, melynek alkalmazásával a gépjárművek káros-anyag kibocsátást csökkenthetik az autógyártók.


Új piacok, új munkahelyek
A műanyag kompetencia központ fejlesztése mellett a flexibilis csövek területén is folytatódnak a beruházások Vácott. A motortér hűtő-fűtő csöveinek esetében a rezonanciák tompításához korábban használt gumialkatrész kiváltható lesz az új, hajlékony csövekkel. A termék iránt szintén megnövekedett érdeklődés mutatkozik a japán gyártók részéről. Növekedés várható a gumi hűtő-fűtő csövek értékesítésében is 2014-ben. Az üzemanyagtömlő gyártással összefüggésben is folynak fejlesztések Vácott, a tavaly áprilisban átadott 3300 m2-es szerelőcsarnok év végére teljes kapacitással üzemel majd. A beruházással összefüggésben 25 fővel bővült a gyár dolgozóinak száma, míg az idén várhatóan további 10-15 új dolgozó állhat munkába.

Fontos fejlesztések Makón is
A makói telephelyen szintén megkezdődött egy kompetencia központ kialakítása, mely a hűtő-fűtő csövek gyártására specializálódik majd. Ennek keretében olyan funkciókat láthat el a gyár, mellyel a Continental további hűtő-fűtő csöveket gyártó vállalatainak munkáját segíti a jövőben világszerte. Ilyen az előkalkuláció, termékfejlesztés és kereskedelem, bizonyos beszerzési funkciók, tervezői munkakörök, valamint minőségirányítási feladatok. Ezzel 2014 első félévéig 24 új munkahelyet teremt a cég Makón.
A folyamatos beruházásoknak köszönhetően a márka hűtő-fűtő termékeinek szegmense Európában továbbra is piacvezető.


A Continental konszernről
A Continental az előzetes kalkulációk szerinti közel 33,3 milliárd eurós 2013-as forgalmával egyike a világ legnagyobb autóipari beszállítóinak. A vállalat a gumiabroncsaival, a fékrendszerekkel, a futómű és hajtástechnikai elemekkel, az adatátviteli megoldásaival, a járműelektronikákkal és technikai elasztomerekkel elősegíti a biztonságosabb közlekedést, és hatékonyan hozzájárul a környezetvédelemhez. A Continental emellett szakértő partner a hálózatba kapcsolt autós kommunikáció terén. A vállalat jelenleg közel 178.000 munkatársat foglalkoztat 49 országban.

A cégcsoport ContiTech divíziója a gumiipari és műanyagipari technológiák egyik vezető gyártója és szakértője a nem abroncsgyártó gumiipari szektorban. A divízió az autóipar és más fontos iparágak számára fejleszt és gyárt funkcionális részeket, komponenseket és rendszereket. A ContiTech jelenleg 29 500 alkalmazottat foglalkoztat világszerte. 2012-ben 3,7 milliárd eurós forgalmat ért el.


A Continental Magyarországon
A Continental, amely Magyarországon hat gyárral és egy gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen és több, mint hatezer munkavállalót foglalkoztat hazánkban, a világ egyik vezető autóipari beszállítója. Fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és rendszerek, műszerezés, infotainment megoldások, járműelektronika, gépjárműabroncsok és műszaki elasztomer-termékek gyártójaként és szállítójaként a Continental hozzájárul a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez.

A Continental AG öt divíziója (Interior, Chassis & Safety, Powertrain, ContiTech, Tyre) végez gyártó-, szoftverfejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Budapesten, Veszprémben, Szegeden, Makón, Vácott, Nyíregyházán valamint Budaörsön. A gumiabroncs üzletág 1991. óta képviselteti magát a magyar piacon értékesítési irodával és disztribúciós raktárral.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 24. 08:46, szombat | Külföld

Oltásért szabadnap jár Romániában

Klaus Iohannis román államfő kihirdette pénteken azt a törvényt, amely szabadnapot biztosít mindazoknak, akik beoltatják magukat a koronavírus ellen.

2021. Július 24. 08:00, szombat | Belföld

Csaknem kétszer annyi magyar utazott már idén Horvátországba, mint tavaly

A múlt év hasonló időszakához képest 90 százalékkal több magyar turista látogatott eddig Horvátországba, leginkább a szállodákban emelkedett a foglalásuk

2021. Július 24. 07:00, szombat | Külföld

Római utat találtak a Velencei-lagúna fenekén

Ókori római utat fedeztek fel a Velencei-lagúna fenekén egy régészeti feltárási program közben.

2021. Július 24. 06:00, szombat | Belföld

Autós üldözés után tartóztatták le, gyereket is veszélyeztetett

Letartóztatott a bíróság pénteken egy büntetett előéletű férfit, akit több mint félórás autós üldözés után fogtak el még kedden a zalaegerszegi rendőrök.