Városlista
2021. június 21, hétfő - Alajos

Hírek

2014. December 23. 09:10, kedd | Helyi
Forrás: Lajos László Viktor

Sikeres volt a Jobbik adománygyűjtése

Sikeres volt a Jobbik adománygyűjtése

A Jobbik makói alapszervezete és ifjúsági tagozata idén is megtartotta a Tiszta szívvel című akcióját, amelynek keretében adományokat gyűjtöttek a rászorulóknak.

- Az akció része volt a kupakgyűjtésünk, az összegyűjtött mennyiséget, ami nagyjából olyan 100 kiló volt, csütörtökön vittük el Pusztaszerre, ahol a Gazsó család beteg kislányának gyógyítására fordítják majd ezt az összeget, ami ebből keletkezni fog. - tudtuk meg Zeitler Ádámtól, a Jobbik önkormányzati képviselőjétől. Gazsó Dia megsegítésére már számos akciót szerveztek megyeszerte, többek között az SZTE egyetemistái is összeszedtek fél tonna kupakot, hogy pénzt gyűjtsenek az agysorvadásos kislánynak.

A most hároméves Dia egészségesen született, azonban néhány hetes korától kezdve a kislány naponta néhányszor görcsbe rándult, a szeme fennakadt. Hosszú vizsgálatok után derült ki a diagnózis: súlyos csecsemőkori epilepszia, migráló rohamokkal. A rohamok miatt a kislány szürkeállománya elsorvadt, a gyermek ülni is csak segítséggel tud.

Zeitler Ádám elmondta, a gyűjtés során a kupakok mellett elsősorban ruhákat és játékokat gyűjtöttek. A ruhák egy része az óföldeáki és a makói idősek otthonába fog kerülni, a játékok egy része óvodákba, a másik része pedig a fiataloknak megfelelő ruhával együtt a csanádpalotai Ágota Gyermekalapítvány egyik otthonába.

- A ruhák között van olyanok is, amelyeket hajléktalanoknak szánunk, ezt pedig Makóra fogunk eljuttatni. - tájékoztatott a képviselő, aki hozzátette, ezúton is szeretné megköszönni az adományzóknak a támogatást.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Június 21. 18:08, hétfő | Belföld

Fiatal felnőttek voltak a szegedi kettős emberölés áldozatai

A húszas éveikben járó fiatal felnőttek voltak a vasárnap este felfedezett szegedi kettős emberölés áldozatai - értesült a helyszínen hétfőn az MTI tudósítója.

2021. Június 21. 17:03, hétfő | Külföld

Egy új vírusmutációt azonosítottak Indiában

A koronavírus újfajta mutációját azonosították az indiai Mahárástra államban, a vírusvariáns a delta plusz nevet kapta - írta hétfőn a The Hindustan Times című napilap.

2021. Június 21. 16:00, hétfő | Életmód

Május végéig 12 500 köbméter szeméttől tisztították meg az erdőket

A Tisztítsuk meg az országot akció keretében, május végéig 12 500 köbméternyi hulladékot gyűjtöttek össze az erdőkben az erdőgazdaságok

2021. Június 21. 15:08, hétfő | Bulvár

A Sokkal több mint testőr 2. érdekelte a közönséget a hétvégén

A Sokkal több mint testőr 2. című filmre váltottak a legtöbben jegyet a hétvégén az észak-amerikai mozikban.