Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2014. Július 10. 00:00, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kozserán Beáta

Panyor Kriszta: \\\"Tudtam, hogy többre vagyok képes\\\"

Panyor Kriszta: \\\

Július 6-án újabb versenyen vett részt a terepfutásban már-már rutinosnak számító makói futó páros: Panyor Krisztina és Ábrahám Pál.
A Gerecse Trail-en, csoportjában Kriszta az első, Pali a hetedik helyen ért célba.

Panyor Kriszta (egykori makói triatlon-világbajnok- a szerk), és Ábrahám Pál ugyan csak pár hónapja kezdtek el terepen futni, és versenyezni (korábban leginkább a síkon rótták a kilómétereket) , ám így is több terepfutó versenyen értek el kimagasló eredményeket.

- Június 15-én volt egy megmérettetés, a Börzsöny Trail, ahová Pali és én is beneveztünk- emlékszik vissza előző terepversenyére Kriszta.
-
Nagy csalódás volt számomra ez a verseny, mert 13 km-ig az első helyen futottam, ám ekkor sajnos nem figyeltem kellőképpen a fákon, és köveken lévő útjelző feliratokra, ezért letértem a helyes útról. Eltévedtem... Ekkor hárman is beelőztek, ami már behozhatatlan volt.- teszi hozzá.

Ez nagy nyomot hagyott bennem, mert tudtam, hogy többre vagyok képes. - fejezi be balul elsült versenyének történetét a terepfutó.

A szerencsétlennek, ám mégsem eredménytelennek vélt megmérettetésen Kriszta így a dobogóról éppencsak lemaradva, a negyedik helyen futott be.
(Pali ugyanitt, saját csoportjában ötödik lett.)

Az ez utáni időszakban, az elhivatott sportoló,és családanya, az otthoni teendők, és a munkahely mellett is igazi sportemberként, a csalódottságtól vezérelve, sokkal keményebben, speciális edzéstervvel készült a következő megmérettetésre, amire július 6-án került sor.


A kitartó munkának, és az eltökéltségnek köszönhetően a többhelyszínes versenysorozat gerecsei fordulóján a 261-es rajtszámú Panyor Krisztina az első helyen ért célba a 14,6 km-es terepen, amit 1:18:30 idő alatt teljesített.

Ábrahám Pál ugyanezen a versenyen, ám másik csoportban, az L férfi 29,2 km-es távon 2:37:49 -es időt futott, ami az előkelő 7. helyre sorolta őt.



A két futó természetesen a nyarat sem csupán pihenéssel tölti.
Rövid pihenő után már a Július 20-i Magyar Terepfutó Bajnokságra (Mátra), és a Ronhill Dupla Élmény páros versenyre készülnek, ahol már nem külön-külön, hanem a versenykiírás értelmében együtt szeretnének felállni a dobogó legfelső fokára.

Korábban írtuk:


Akit babakocsival futkározva láthatunk Makón - Panyor Krisztina

Újabb csúcsokat döntött meg a Panyor-Ábrahám páros

Sérült gyermekekért futottak a Mocorgók

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni