Városlista
2024. július 14, vasárnap - Őrs

Hírek

2014. December 06. 14:40, szombat | Helyi
Forrás: Kozserán Beáta

Mikulás napi Ki- Mit Tuddal ünnepeltek a Pápay Iskolások

Mikulás napi Ki- Mit Tuddal ünnepeltek a Pápay Iskolások

A karácsonyi ünnepek jegyében tartotta Mikulás napi Ki – Mit – Tudját a makói Pápay Endre Oktatási Intézmény a Kelemen Házban.

A tánc,- ének- és irodalmi előadásokat az intézmény logopédusa, pszichológusa, tanárai, igazgatója, és a rendezvény egyik fő szponzora, a makói BarZak Kft. ügyvezetője, Asztalos Péter díjazták.


A szerda délutáni vetélkedőn a felkészítő osztályoktól kezdve, egészen a szakiskolás diákokig mindenki megcsillogtathatta tehetségét.


- A rendezvényeink többsége általában az intézményünkön belül zajlik, a mostani helyszín azonban egy lehetőség arra, hogy egy kicsit kimozduljunk a gyerekekkel a megszokott környezetünkből. nyilatkozta portálunknak az iskola vezetője, Vargáné Szalados Klára.


- A Kelemen Ház üzletvezetője Felmérai Szilárd , már korábban is támogatott minket, ebből kifolyólag gondoltuk, hogy a gyerekeknek is jó lehet, ha ilyen, és ehhez hasonló programokon vesznek részt, egy kicsit az iskola falain kívül is.

- A kollegáknak volt egy kezdeményezése, hogy szeretnének egy ilyen rendezvényt a diákoknak mikulás előtt, mi a vezetősséggel együtt támogattuk az ötletüket. Már szinte kész programokkal érkeztek hozzánk, minden lehetőség adott volt annak érdekében, hogy ez a találkozó megvalósuljon.
Egy ilyen rendezvénynek az összeállítása – látva, hogy ezek a gyerekek sérültek – nagyon sok munkát igényel a kollegák részéről is, de én úgy gondolom, hogy ki- ki a maga módján nagyon szépen teljesített. Változatos produkciókat láthattunk a mai napon is.

Elsőként a kilencedik osztályosok léptek színpadra, akik Alain Jackson: Good time című dalára mutatták be táncukat.
(Felkészítő tanáraik: Kollár Edda, Virág Zsuzsanna, Szabó Ignác)

Másodikként a Foglalkoztató I. csoport négy kis mikulása szavalta el Donászi Magda: Télapóka öreg bácsi c. versét.
(Felkészítők: Siketné Torma Gabriella, Pipiczné Rédai Edit)


Ezután következtek a Foglalkoztató II. csoport kis katicái: Horváth Karolina, Lakatos Szilvia, 7.osztályból Szabó Laura, akiket Farkas Katalin tanárnő készített fel.Majd a Foglalkoztató III. Csoport diákjai a téli hangulathoz hűen, sapkában és sálban szavalták el Téli versek című összeállításukat.
(Felkészítő tanáruk: Bozsoginé Kovács Tünde)Ötödikként, a harmadik és negyedik osztályosok verses összeállítását hallhatta a közönség.
(Felkészítők: Baloghné Dobó Gyöngyi, Kéri Katalin)

Ezután a 4. osztályosok tündéri hangú diákja, Gera Szintia szavalta el Lázár Ervin: Östör király haragja c. meséjét.
(Felkészítő: Bozsoginé Kovács Tünde)

A 4-5. osztály, Dance and DJ Team: Érints meg c. zenéjére táncoltak.
(Felkészítők: Koczkás Anikó, Nádasdi Zsuzsanna)

A 6. osztály néhány tagja: Guvat Emese, Kolompár Szilvia, Kolompár Vivien, Mezei Klaudia, Inna: Cola Song c. dalára ropták.
(Felkészítő: Piri Katalin)


Ezt követően a 6. osztályosok Michael Jackson alteregója, Baróthi Attila vezetett be minket a Moonwalk tánclépések rejtelmeibe.
(Felkészítő: Piri Katalin)


A 8. osztályból Lakatos János, Csurár Sándor, Rostás Szamanta, Kovács Angéla Bódi Csaba: Amore mio c. dalát adták elő.
(Felkészítő: Dóczi Laura)


A 9. E osztályos Baróthi Balázs Fluor Tomi: Mizu c. dalát énekelte el.
(Felkészítők: Szabó Ignác, Vígh Gábor)


Végül a 8. osztályból: Lakatos János és Merész Tamás, tanárukkal, Dóczi Laurával söpörték fel a színpadot, az Animal Cannibals Takarítónők c. dalára.

A zsűri apró ajándékokkal és süteménnyel jutalmazta a Ki – Mit- Tud legjobbjait:
1.hely: Gera Cintia
2.hely: 9. osztály
3.hely: 3-4. osztályosok produkciója.

Az eredményhirdetést követően Asztalos Péter, a négy éve működő ponyvakészítéssel, és egyedi fémbútorok gyártásával foglalkozó BarZak Kft. ügyvezetője is nyilatkozott a produkciókról:


- Gyerekekről van szó, így természetesnek éreztem, hogy segítek. Nekem is van három gyermekem. Ahogy most itt láttam a produkciókat, többször meg is hatódtam. A későbbiekben szeretnék egy nagyobb összefogást ennek az iskolának, van több vállalkozótársam, akiket biztosan be tudok majd vonni ebbe.

Kapcsolódó cikkeink:
Virágok az iskolának

Ötnapos jubileumi rendezvénysorozaton ünnepeltek a Pápay Iskolások

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Július 13. 08:43, szombat | Külföld

Telefonon tárgyalt az amerikai és az orosz védelmi miniszter

elefonon tárgyalt Lloyd Austin amerikai és Andrej Belouszov orosz védelmi miniszter - közölte pénteken a két ország katonai tárcája.

2024. Július 13. 08:40, szombat | Bulvár

Ejtették a gondatlan emberölés miatt emelt vádat Alec Baldwin ellen

A bíróság ejtette a gondatlanságból elkövetett emberölés vádját és megszüntette az Alec Baldwin filmszínész elleni büntetőeljárást, ami egy westernfilm forgatásán az operatőr halálával végződő 2021-es tragédia miatt indult.